Wil je zien: een jeans-tutu van 3 meter doorsnee

Wil je zien: een jeans-tutu van 3 meter doorsnee

Dansen en social distancing blijken prima samen te gaan.

Wonderschoon: denimlabel G-Star RAW en Het Nationale Ballet hebben de krachten gebundeld voor een unieke samenwerking waarbij de nieuwe realiteit - social distancing - op een artistieke manier gevisualiseerd wordt. Geïnspireerd door de lege theaters, artiesten zonder podium, en de dans van ieder individu om zijn weg te vinden in het nieuwe normaal. De 1.5 meter samenleving komt tot uiting in een speciale choreografie met als center piece een indrukwekkende denim tutu met een doorsnede van 3 meter.

Wil je zien: een jeans-tutu van 3 meter doorsnee

De choreografie brengt op een bijzondere manier de afstand tussen mensen in beeld die door de tutu wordt gecreëerd.

Dat het een enorme uitdaging is, is te zien wanneer de dansers hun weg proberen te vinden door de straten van Amsterdam naar het podium, aangetrokken door de muziek die vanuit het theater klinkt. Daar wordt de finale dans opgevoerd op een muziekstuk wat tevens een bijzondere samensmelting is van stijlen: house en techno DJ en producer Joris Voorn, componist Boy Bianchi en strijkers van Het Balletorkest.

Wil je zien: een jeans-tutu van 3 meter doorsnee
“Beperkingen bieden nieuwe kansen," zegt Gwenda van Vliet, Chief Marketing Officer, G-Star. "De afgelopen maanden hebben we steeds gezocht naar hoe we binnen de huidige realiteit op een onverwachte, artistieke en innovatieve manier kunnen interpreteren. We richten ons op wat mogelijk is in plaats van onmogelijk. En daardoor ontstaan samenwerkingen en concepten die anders niet zouden ontstaan. We zijn trots op dit mooie verhaal van tijdloze denim, dans, muziek en craftmanship uit verschillende werelden.”
Wil je zien: een jeans-tutu van 3 meter doorsnee

“De tutu is de ultieme ‘social distancing tool’," zegt Remi Wörtmeyer – choreograaf & eerste solist van Het Nationale Ballet. "De enorme afmeting van de tutu zorgt ervoor dat de dansers creatief moeten zijn in hoe ze navigeren over straat, hoe ze elkaar kunnen passeren en hoe ze samen kunnen bewegen. Terwijl de dansers zich een weg banen door de stad, dansen ze de dans die we allemaal hebben ervaren wanneer we mensen op straat passeren en proberen anderhalve meter afstand te behouden." 

Foto's (c) Nationaal Ballet / G-star Raw

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in