Weer eens wat anders: de hedendaagse Matthäus-Passion bij het Muiderslot

Matthäus-Passion

Op Goede Vrijdag, 7 april 2023, is bij Rijksmuseum Muiderslot een bijzondere paasvoorstelling te zien van World Opera Lab: Passie van nu, troost in zeven talen. 

Een hedendaagse Matthäus-Passion voor een nieuwe tijd. Met geliefde Erbarme dich van Johann Sebastian Bach in een bewerking met Arabische ud en o Haubt voll Blut und Wunden naast Afro-Surinaamse klaagzangen. 

Muzikale dialoog

Aus Liebe gaat een muzikale dialoog aan met eeuwenoude Indiase raga’s. Met de beroemde passie van Bach als basis komen eeuwenoude verbindingen tussen culturen tot leven. In zeven muzikale talen wordt het verhaal van de wereld van nu verteld: over honger, hoop en de strijd voor een betere wereld. Eeuwenoude verhalen bieden troost, inzicht en een nieuw perspectief op onze tijd.

Het laatste avondmaal en de voedselcrisis

De Passie van 2023 gaat over de mondiale voedselcrisis. Met muziek en verhalen uit verschillende culturen over honger, voedsel en vasten. Over het laatste avondmaal, de Indonesische rijst-godin Dewi Sri, de maïs-moeders uit de Amerika’s en de betekenis van het vasten tijdens de Ramadan. Verhalen over strijd en opoffering maar ook over hoop voor een nieuw begin.

Grote namen

Met de fenomenale sopraan Madeline Elizabeth Saputra, zanger en saz-speler Shwan Sulaiman, mezzosopraan Itzel Medecigo, bariton Sinan Vural, zangeres en sitar speelster Chetna Sahni Sehgal, de virtuoze ud-speler Haytham Safia en danseres en vertelster Vanessa Felter. Onder artistieke leiding van Miranda Lakerveld.

Tickets bestel je hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in