Van tattoo's tot de Tefaf: 10 events om je weekend mee op te vrolijken!

Schiermonnikoog Festival

Zit je ook een tikje lusteloos en voorjaarsmoe op de bank? Kom eraf en ga er op uit, dit is er de komende dagen te doen!

Schiermonnikoog Festival

Van 11 t/m 16 maart vindt de twaalfde voorjaarseditie van het populaire Schiermonnikoog Festival plaats. Op het kleinste Waddeneiland treedt een recordaantal van 150 klassieke toptalenten uit binnen- en buitenland op.

Naast concerten vinden er masterclasses, buitenoptredens, lezingen, documentaires, sterrenwandelingen en natuurexcursies plaats. Beleef het voorjaar omringd door driehonderd vogelsoorten, achttien kilometer strand en het door Unesco beschermde wad.

The Dutch Masters

Paardenmeisjes opgelet: tot en met 12 maart 2023 staat Brabanthallen ’s-Hertogenbosch volledig in het teken van de paardensport. Vier dagen lang demonstreren de beste ruiters van de wereld hun kunsten tijdens The Dutch Masters-Indoor Brabant 2023.

Piet Paris

Tot en met 18 juni kun je de tentoonstelling Piet Paris ea. – Illustraties, glaskunst, mode zien, waarin het werk van mode-illustrator Piet Paris wordt getoond. Piet Paris, pseudoniem van Pieter ’t Hoen (1962), reflecteert met nieuw werk op de unieke glaskunstcollectie van Museum JAN en plaats zijn tekeningen in dialoog met modedesigns van toonaangevende modeontwerpers als Viktor & Rolf, Claes Iversen, Spijkers & Spijkers en Iris van Herpen. Glaskunst, tekeningen en mode worden naast elkaar getoond en laten de basisbeginselen zijn achter elke tekening van Piet Paris: vorm, kleur en symmetrie.

Ink 'n Art Rotterdam

Op 11 en 12 maart heeft Rotterdam weer het tattoo event van het jaar met maar liefst meer dan 275 (inter)nationale tattoo artiesten, merchandise en veel entertainment. Of je er je 1e of 10e tattoo wilt laten zetten, alleen wilt oriënteren of nieuwsgierig bent, je vindt er onder andere live music, design sneakers, bodypaint, drag queens en burlesque artiesten.

Haagse Vrouwendagen

Tijdens de Haagse Vrouwendagen (tot en met 12 maart) zijn overal in de stad activiteiten rond vrouwenemancipatie. Er worden prijzen uitgereikt, en vrouwenorganisaties, cultuurankers en andere organisaties zetten zich deze week in om vrouwen te empoweren. Er zijn podcasts, lezingen, spoken word, theater, tentoonstellingen en workshops. Ze zijn meestal gratis en in elk stadsdeel is wel iets te doen.

Efteling: de tentoonstelling

Tot en met 21 mei: de tentoonstelling over de totstandkoming van de Efteling in het Noordbrabants Museum. Het begon allemaal 70 jaar geleden in het hart van Brabant met een Sprookjesbos, nu is het een attractiepark van wereldformaat dat al generaties lang de harten steelt: de Efteling. Maar hoe komt het dat zoveel mensen zulke warme herinneringen koesteren bij de Efteling? Wat is het geheim? Je krijgt een kijkje achter de schermen in deze expositie!

TEFAF Maastricht

TEFAF Maastricht (11 t/m 19 maart) is wereldwijd de meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs, heeft een aanbod van ongeëvenaarde kwaliteit en biedt de belangrijkste kunsthandelaren en specialisten uit de hele wereld een podium.

Wonen & Co

Ga je bouwen, verbouwen, wil je wat nieuws in of om huis, woonshoppen of de nieuwste kleuren ontdekken? Kom naar Wonen&Co! Op 9, 10, 11 en 12 maart is het grootste woonevenement van het Noorden weer terug! Op de beurs kun je met jouw woonplannen terecht bij 200 specialisten.

Hans Baluschek & Carel Willink – kunst voor het volk

Tot en met 25 juni: Met de tentoonstelling Hans Baluschek & Carel Willink – Kunst voor het volk schijnt Museum Arnhem voor het eerst licht op de in Nederland relatief onbekende kunstenaar Hans Baluschek (1870 – 1935).

Baluschek is in Duitsland een gevierd Berlijns kunstenaar, die bekend werd om zijn bewogen geëngageerde kunst, zijn socialisme én zijn rol als aanjager van gemeentelijke en landelijke ondersteuningsregelingen voor kunstenaars, honderd jaar geleden.

Maar hij was ook de leermeester van Carel Willink. Die was tussen 1920 en 1923 student aan Baluscheks internationale kunstschool in Berlijn. Via Willinks kunst introduceert Museum Arnhem werk en leven van Baluschek bij het Nederlandse publiek. Via Baluscheks eigen werk, en door toevoeging van enkele hedendaagse kunstwerken die de actualiteit van diens engagement onderstrepen, legt de tentoonstelling de gevoeligheden bloot van sociale kwesties toen en nu.

Boekenweek 2023

Ontmoet schrijvers en bezoek de vele activiteiten tijdens de Boekenweek 2023 (10 t/m 19 maart). Het boekenweekgeschenk is geschreven door Lize Spit. Zij tourt door het hele land voor lezingen en signeersessies. Het Boekenweekessay 2023 is geschreven door Raoul de Jong. Het thema van de Boekenweek is 'Ik ben alles'. Er zullen honderden optredens, voorstellingen en signeersessies bij boekwinkels, bibliotheken, theaters en musea door heel Nederland zijn.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in