This England is een verbijsterend biografisch drama over Boris Johnson

This England

Vanaf vandaag te zien op myLum: de zesdelige miniserie This England. In de serie kruipt Emmy- en Bafta-award winnend acteur Kenneth Branagh in de huid van de Britse ex-premier Boris Johnson.

De serie toont zijn privéleven en premierschap voor en tijdens de eerste coronagolf in Groot-Brittannië in 2020. Je ziet de keuzes die hij maakt, de impact daarvan en je wordt meegenomen in het moment dat hij zelf besmet raakt met COVID-19 en op de Intensive Care terecht komt.

This England
© This England

This England geeft je een intiem kijkje achter de schermen in de omstreden persoonlijkheid van Boris Johnson: kleurrijk, ambitieus, alleen principieel als het hem uitkomt.

In de miniserie zien we hoe Johnson de verkiezingen wint en een kabinet mag vormen. Terwijl hij worstelt met de Brexit, komen de eerste geluiden over het nieuwe virus Covid-19 naar buiten. Voorzichtige maatregelen worden getroffen en Johnson spreekt meerdere keren het volk toe over het virus en het mogelijk invoeren van een lockdown.

This England
© This England

Het coronavirus houdt iedereen in zijn greep, maar toch organiseren Johnson en zijn vrouw Carrie een babyshower. De situatie verslechtert in de ziekenhuizen en verpleeghuizen, Boris Johnson raakt zelf besmet en moet behandeld worden op de Intensive Care. Pas maanden later komt er licht aan het einde van de virustunnel, maar de consequenties van zijn keuzes zijn onvermijdelijk, wat leidt tot zijn ook al legendarische 'Them's the breaks' moment.

This England Boris Johnson Kenneth Branagh
© Getty Images, This England

This England is geschreven en geregisseerd door Michael Winterbottom, Julian Jarrold was co-regisseur en Kieron Quirke schreef ook mee aan de miniserie. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Kenneth Branagh als Boris Johnson, Ophelia Lovibond als Carrie Sydmonds en Andrew Buchan als Matt Hancock.

Je vindt This England op myLum, de streamingsdienst waar je een abonnement op kunt nemen, maar ook à la carte films en series kunt kopen. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in