Theatertip: Carel Kraayenhof, Leoni Jansen en Melancholie in de Polder

Carel Kraayenhof, Leoni Jansen

Een bandoneon, een gitaar, een bodhrán en een stem.

Bij de Beemster denk je misschien niet meteen aan emotionele muziek die gevoelige snaren raakt, maar toch vergelijkt Carel Kraayenhof (64) de polder met de Argentijnse pampa. Zet buurvrouw Leoni Jansen (67), die zo met hart en ziel van folk- en wereldmuziek houdt erbij en het zingt al snel. Zo kwamen ze tot 'een bandoneon, een gitaar, een bodhrán en een stem'.

Carel en Leoni bezoeken elkaar regelmatig om van elkaar muziek te horen die de ander niet kent. Ze wisselen avondenlang muziek uit en dan wordt er natuurlijk ook gespeeld. Zo hebben ze in de loop der jaren een gemeenschappelijk repertoire opgebouwd dat varieert van hun gezamenlijke liefde voor de Ierse en Schotse muziek tot nummers van Randy Newman en Sting. En uiteraard ontbreekt ook de Latijns-Amerikaanse folkmuziek en de tango niet.

Ze maakten er een mooie voorstelling van: Melancholie in de polder is tot en met 2 juli te zien in de Nederlandse theaters.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in