Saskia Noort en Stella Bergsma: Unbeschreiblich Weiblich!

Saskia Noort en Stella Bergsma: Unbeschreiblich Weiblich!

Hoe is het om anno nu een vrouw te zijn? Onder meer Saskia Noort en Stella Bergsma schijnen hun licht op dit thema en brengen een ode aan Nina Hagen.

Nina Hagen zong eind jaren zeventig de rebelse punksong ‘Unbeschreiblich Weiblich’ over abortus en dirigeerde daarmee een hele generatie meisjes direct de tweede feministische golf in.

Anno nu blijkt het glazen plafond alleen maar barstjes te vertonen. Ondertussen stijgen er steeds meer conservatieve geluiden op die weer willen besluiten voor en beschikken over het vrouwenlichaam. Er is een loon- én orgasmekloof en Nina’s lied lijkt langzaam in de vergetelheid te raken.

Hoe is het om vrouw te zijn in de wereld van nu? Hoe is het om de ander te zijn? Een divers, razend en lachend leger van schrijvers en muzikanten geeft antwoord op die vragen, in een ode aan Nina’s rebellie en met een spervuur aan literatuur. 

Speellijst

Klik hier voor de speellijst van deze ode aan de rebellie van Nina Hagen met een spervuur aan literatuur. Met Saskia Noort, Stella Bergsma en wisselende gasten zoals Marion Pauw, Tobi Lakmaker of Munganyende Hélène Christelle.       

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in