Opera: zowel Der Rosenkavalier als Fidelio worden opgevoerd

Der Rosenkavalier
© Nationale Opera

Wordt het Strauss of Beethoven?

De Nationale Opera speelt van 13 april tot 2 mei Der Rosenkavalier van Richard Strauss, met 4:20 een hele zit ('Brood mee', zeggen we dan).

In Der Rosenkavalier schetst Richard Strauss een wereld die op zijn einde loopt. Op afwisselend komische en diep ontroerende wijze proberen de personages vast te houden aan een leven in illusie. Tevergeefs: het verstrijken van de tijd is meedogenloos, en de toekomst is aan een nieuwe generatie.

Zin in nog meer opera?

Van 22 april t/m 25 mei 2023 toert de Nederlandse Reisopera door het land met Fidelio, Beethovens opera over tirannie en de strijd voor vrijheid.

De edelman Florestan is ten onrechte gevangengezet door zijn politieke tegenstander, gouverneur Pizarro. Leonore, Florestans vrouw, vermomt zich als man en gaat als Fidelio in de gevangenis werken om hem te redden. Maar wanneer Marzelline, de dochter van gevangenisbewaarder Rocco, verliefd wordt op Fidelio, escaleert de situatie.

De Nederlandse Reisopera presenteert een prachtige nieuwe interpretatie van Beethovens meesterwerk. Van de zangers wordt veel geëist, met name van Leonore/Fidelio die dan ook wordt vertolkt door de internationaal vermaarde, Nederlandse sopraan Kelly God.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in