Nhung Dam speelt nieuwe vrouwenrol in The Passion

Nhung Dam
© Brunopress

Claudia Procula wordt in de Bijbel slechts één keer genoemd.

The Passion is zich aan het warmdraaien voor de opvoering in Harlingen.

De cast is bekend

The Passion 2023
© KRO-NCRV

Sinan Eroglu (Jezus), Marlijn Weerdenburg (Maria), Buddy Vedder (Judas), Ferdi Stofmeel (Petrus), Bertrie Wierenga (Maria Magdalena) en Dragan Bakema (Pilatus) spelen de hoofdrollen in The Passion 2023. Anita Witzier keert tijdens de dertiende editie terug als verslaggever van het muzikale paasevenement. 

Nieuw personage

In de dertiende editie van The Passion wordt een nieuw personage geïntroduceerd. Claudia Procula, de vrouw van de Romeinse politicus Pilatus, gaat een belangrijke rol vertolken.

Ze wordt gespeeld door actrice Nhung Dam. Haar verhaal wordt verder uitgediept in The Passion Hemelvaart op 18 mei, maakte de omroep woensdag bekend.

Na Maria nu Claudia

Met dit initiatief wil KRO-NCRV het publiek kennis leren maken met een vrouw ‘waarover door de tijd heen verschillende verhalen zijn ontstaan'. Het is de tweede maal dat er een extra vrouwelijk personage aan het verhaal wordt toegevoegd. Tijdens de twaalfde editie introduceerde de omroep al het personage Maria Magdalena. Met deze nieuwe toevoegingen wil de omroep ‘ook andere, nieuwe stemmen laten horen in het verhaal’.

Wildgroei aan verhalen

Claudia Procula wordt in de Bijbel slechts één keer genoemd. Zij waarschuwt haar man voor Jezus, voordat de politicus het besluit neemt wat te doen met hem. Volgens KRO-NCRV heeft de korte vermelding van Claudia in de Bijbel geleid tot een wildgroei aan verhalen en ideeën over haar. Er zijn veel theorieën ontstaan over haar boodschap en haar bedoeling, omdat zijn vrouw heel bewust lijkt te proberen haar man ervan te weerhouden Jezus te veroordelen.

The Passion 2023 wordt vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

The Passion Hemelvaart is te zien op 18 mei.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in