Les Misérables en Sweeney Todd grote winnaars Musical Awards 2023

Hans peter janssens en Simone Kleinsma sweeney todd
© ANP

Les Misérables heeft maandag de prijs voor de beste grote musical gewonnen tijdens het Musical Awards Gala in het Circustheater in Scheveningen. De prijs voor de beste kleine musical ging naar Sweeney Todd.

Les Mis

Les Misérables is gebaseerd op het boek van Victor Hugo over de beroerde leefomstandigheden van de Franse bevolking in de eerste helft van de negentiende eeuw. De musical werd tijdens de vorige run bij de Musical Awards in 2009 bekroond met de publieksprijs voor beste grote musical. De rollen worden gespeeld door onder anderen Ellen Pieters, Freek Bartels, René van Kooten en Vajèn van den Bosch.

Simone Kleinsma

Sweeney Todd, met daarin Hans Peter Janssens en Simone Kleinsma, gaat over een Londense barbier die wraak wil nemen op een rechter die hem onterecht vijftien jaar in de gevangenis heeft gezet.

Blind Date

Blind Date won maandag de prijs voor de beste nieuwe Nederlandse oorspronkelijke musical. De winnaars werden gekozen door de jury, bestaande uit Hilde Scholten, Jamai Loman, Henriëtte Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder en Dianne Zuidema.

Beste hoofdrollen

Freek Bartels en Gaia Aikman wonnen de prijs voor de beste hoofdrol in een grote musical. Bartels kreeg de award voor zijn rol als Javert in Les Misérables. Aikman won de prijs voor haar vertolking van Aida in de gelijknamige Disney-musical. Bij de kleine musicals gingen de prijzen voor de beste mannelijke en vrouwelijke acteur naar respectievelijk Janssens (Sweeney Todd) en Brigitte Heitzer (Blind Date).

De beste bijrollen waren voor Esmée Dekker (Grease) en Samir Hassan (Sweeney Todd). De prijs voor het beste aanstormende talent ging naar Joes Brauers voor zijn rol in Dagboek van een Herdershond.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in