Leestip: Penelope, een hervertelling van een mythe

Van de schrijver van The Handmaid’s Tale.

Margaret Atwood Penelope

Als je nog nooit een boek van Margaret Atwood hebt gelezen, heb je echt wat in te halen. Haar The Handmaid’s Tale uit 1985 won de afgelopen jaren flink terrein nadat er een populaire serie van werd gemaakt (in Nederland op Videoland, een echte aanrader).

Ook Alias Grace uit 1996 werd tot een serie gemaakt, en in 2019 schreef ze nog The Testaments, een vervolg op The Handmaid’s Tale. Allemaal ontzettend scherpe en goede boeken om je even helemaal in te verliezen. En als je fan bent van film en televisie is het heerlijk om ze daarna tot leven te zien komen op je scherm.

Handmaid's Tale
© Videoland

Vandaag krijgen we in Nederland een nieuwe Margaret Atwood in de vorm van het boek Penelope. Dat schreef Atwood al in 2005, maar is nu eindelijk naar onze taal vertaald. En het belooft weer een heerlijke leestip te worden.

Penelope gaat over de vrouw van Odysseus, de nicht van Helena van Troje, in de Odyssee van Homerus vereeuwigd als een toegewijde echtgenote die twintig jaar het koninkrijk bijeen weet te houden als Odysseys vertrekt naar de Trojaanse oorlog.

Penelope
© Uitgeverij Orlando

Maar goed, dit is Atwoods vertelling van het verhaal en die is anders dan je tot nog toe zult hebben gelezen. Zij vraagt zich af wat Penelope al die in haar schild voerde. Een speelse en scherpe hervertelling van de eeuwenoude mythe.

Het boek is nu te bestellen en gaat direct op onze leeslijst.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in