Daniel Craig, anyone? 3 kijktips voor een druilerige dag!

Kersvers te streamen, allemaal het bekijken waard.

Door Ella Vermeulen
Glass Union Daniel Craig

Net nieuw op Netflix, drie (oké vier, we kunnen geen maat houden…) fijne films om een paar uur mee stuk te slaan.

Lady Chatterley's Lover (2022)

De rijke Lady Chatterley (Emma Corrin) zit vast in een ongelukkig huwelijk. Ze ontmoet jachtopziener Oliver (Jack O'Connell) en de twee krijgen een affaire.

Wanneer ze ook verliefd op elkaar worden, moet Lady Chatterley kiezen tussen haar luxeleventje en de liefde. Prettig aan deze verfilming van een overbekend drama is dat het verhaal nu eens wordt verteld vanuit de vrouw.

Troll (2022)

In elke sprookje zit een vleugje waarheid. Duizend jaar geleden leefden er volgens deze film trollen in Noorwegen. Sindsdien zijn ze spoorloos verdwenen. Totdat een reusachtige trol door een explosie woedend ontwaakt.

Om te voorkomen dat hij Oslo bereikt en meer slachtoffers maakt, wordt de hulp ingeroepen van paleontoloog Nore Tideman (Ine Marie Wilmann). Lekkere avonturenthriller met een onderliggende actuele boodschap: als je de natuur maar lang genoeg pest, slaat die een keer terug.

 

Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)

Daniel Craig is privédetective Benoit Blanc in dit hilarische moordmysterie, dat je wegkijkt als een goddelijk guilty pleasure. De welgestelde familie Thrombey komt bij elkaar om de 85e verjaardag van het steenrijke familiehoofd Harlan te vieren. De volgende ochtend treft de huishoudster de man dood aan.

Politieagenten Elliott (LaKeith Lee Stanfield) en Wagner (Noah Segan) denken aan zelfmoord, maar niet iedereen is daarvan overtuigd. Elders in de bioscoop te zien, hier gewoon lekker op je eigen bank en voor Daniel echt een héél andere rol dan Bon.

Vooruit, nog ééntje dan, omdat het tenslotte december is

Scrooge: A Christmas Carol (2022)

Deze kerstklassieker is al talloze malen verfilmd en ditmaal is het verhaal in een buitengewoon fraaie animatiefilm gegoten.  Luke Evans heeft de stem van de oude vrek ingesproken.

Het plot is vermoedelijk bekend: op Kerstavond komen drie geesten langs om Scrooge mee te nemen op een tocht langs het verleden, het heden en de toekomst. Daarmee proberen ze hem wat empathie voor zijn medemens bij te brengen. Tis the season of good will en zo.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in