Kijktip: Zin in Zondag, over alledaagse spiritualiteit

Door Ella Vermeulen
Kijktip: Zin in Zondag, over alledaagse spiritualiteit

Vanaf vanavond te zien: het nieuwe programma Zin in zondag bij KRO-NCRV. De zesdelige serie gaat over alledaagse spiritualiteit en laat zien hoe mensen in Nederland zoeken naar antwoorden op levensvragen. Door even stil te staan en te ontsnappen aan de waan van de dag, kan Nederland er weer tegenaan. Kim-Lian van der Meij, Klaas van Kruistum en Thomas Cammaert onderzoeken wat mensen zin geeft en welke rituelen houvast bieden.

Frisse duik

In de eerste aflevering ontdekt Kim-Lian een nieuw zondags ritueel: hoe de zee een oase van rust kan zijn. Ze gaat mee met zwemgroep ‘de badmutsen’ die, weer of geen weer, de Noordzee in duiken.

Kijktip: Zin in Zondag, over alledaagse spiritualiteit

Voor de één is het een vervanging van de wekelijkse kerkdienst: “in de zee vind ik God”, terwijl de ander er ‘gewoon’ meer energie van krijgt. 

Heerlen viert de start van het carnavalsseizoen op de elfde van de elfde. Om het carnavalsseizoen gunstig te laten verlopen zegent Pastoor Janssen de attributen van de Raad van Elf én de nieuwe Raadswagen, iets wat slechts eens in de tien jaar voorkomt. 

Het Mexicaanse día de los muertos (dag van de doden) wordt ook in Rotterdam gevierd. Kleding- en kostuumontwerper Sergio Cruz verwelkomt buurtgenoten om, op het door hemzelf gebouwde altaar, een foto van een gestorven geliefde neer te zetten en een kaarsje te branden. Zo blijven de doden altijd in ons leven.Zin in zondag, vanaf zondag 20 november wekelijks te zien om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in