Kijktip: John Luther is terug

Popcorn, een moordenaar, en Idris Elba.

Luther

Kleine kans dat je nog nooit van John Luther hebt gehoord, maar mocht dat toch zo zijn, dan is dit hét moment om in het leven van de Detective Chief Inspector te duiken. De BBC-serie behoort tot de beste politieseries ooit van Britse bodem, en dat zegt wat.

Idris Elba speelt de DCI al sinds 2010 en de BBC maakte vijf seizoenen van het crime-drama, waarin Luther en zijn unit worden gevolgd terwijl ze seriemoorden proberen op te lossen.

Luther
© Netflix

In 2019 werd het stil, na het vijfde seizoen… Er gingen toen al verhalen over een mogelijke film (of films meervoud) om de serie mee voort te zetten, maar ja, pandemie…

Maar van uitstel kwam geen afstel: sinds vrijdag is op Netflix de allereerste film over John Luther te bewonderen, Luther: The Fallen Sun. Met Idris Elba natuurlijk, dertien jaar ouder dan toen hij begon maar geen haartje minder mooi geworden.

Wil je voor je in de film duikt eerst de rest van Luther zien, dan moet je trouwens bij HBO Max zijn. Daar zijn alle vijf de seizoenen van de serie te streamen. En dat is wat ons betreft toch wel echt een enorme tip, want wat is-ie fijn.

Gaat dat zien.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in