Huiveren om psychologische thriller The Wonder

Door Ella Vermeulen
Huiveren om psychologische thriller The Wonder

Wonderlijk vasten in een afgelegen Iers dorp.

Florence Pugh mag dan dit jaar vooral in het nieuws zijn gekomen door alle toestanden tijdens de opnamen van Don't Worry Darling, er komt nóg een steengoede film met haar uit: The Wonder.

Huiveren om psychologische thriller The Wonder

Deze psychologische thriller speelt zich af in het Ierland van de 19e eeuw. The Wonder vertelt het verhaal van een diepgelovig 11-jarig meisje, Anna O’Donnell gespeeld door Kíla Lord Cassidy, dat beweert al maanden niet te hebben gegeten. Auteur Emma Donoghue liet zich hiervoor inspireren door verhalen over ‘vastende meisjes’ uit het Victoriaanse tijdperk.

De Engelse verpleegster Lib Wright (gespeeld door Florence Pugh) krijgt de opdracht voor Anna te zorgen en haar te observeren. Ook brengt journalist Will Byrne (Tom Burke) een bezoek aan de jonge Anna, omdat het meisje onderhand een toeristische attractie is geworden in haar afgelegen dorp. De journalist staat er op dat iemand Anna voedsel toedient.

The Wonder is vanaf vandaag te streamen op Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in