Het Meisje met de Parel komt thuis (en jij kunt daar bij zijn!)

Meisje met de Parel

Het Mauritshuis organiseert een feestelijke homecoming voor het Meisje.

Op 1 april 2023 komt het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer weer thuis in het Mauritshuis, na een tijdje te hebben gelogeerd in het Rijksmuseum. Het Mauritshuis gaat dit groots vieren met een Maurits & het Meisje avond.

Het publiek wordt getrakteerd op een inspirerende avond vol kunst, bijzondere verhalen en ontmoetingen, muziek, workshops en gezelligheid.

Muziek, dans en fotografie

Splinter Chabot
© .

Tijdens deze Maurits & het Meisje editie is schrijver, programmamaker en presentator Splinter Chabot de gastheer. Na de feestelijke opening is er een divers programma vol muziek, dans, fotografie en verdieping.

Abbie Vandivere
© Mauritshuis

Zo kun je een masterclass volgen door restaurator Abbie Vandivere, de ‘Meisje expert’. Abbie is bekend van het tv-programma De Nieuwe Vermeer en weet alles van deze ‘Mona Lisa van het Noorden’.

Camarata Trajectina
© Camarata Trajectina

Auteur en dichter Femke Schavemaker schreef poëzie voor ons Meisje. Luister naar muziek uit de tijd waarin Vermeer zijn meisje creëerde, gespeeld door het internationaal bekende ensemble Camerata Trajectina.

Suzan Alberts
© .

Of doe mee aan een fotoshoot door fotograaf Suzan Alberts. Zij zet jou als 'lookalike' van het Meisje met de parel op de foto – die je na afloop als cadeau krijgt toegestuurd. Vanzelfsprekend zijn ook de vaste collectie van het Mauritshuis en de tentoonstelling van Vrel, voorloper van Vermeer, de hele avond te bekijken.

Meisje met de Parel
© Mauritshuis

De deuren van het Mauritshuis (en de bar!) gaan om 18.30 uur open. Om 19.00 uur wordt de avond geopend en barst het feest los. Kaarten voor Maurits& het Meisje zijn te reserveren op www.mauritshuis.nl/maurits en kosten 19 euro per persoon. Gratis met museumkaart en overige voordeelpassen – maar ook dan is het nodig om een ticket te reserveren.

De masterclass, de rondleiding en andere activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen, ook het eerste drankje en borrelhapjes worden aangeboden namens het Meisje. Wil je op de foto als het Meisje? Hiervoor is het nodig om via de website een ticket reserveren. Er zijn namelijk maar beperkt plaatsen beschikbaar en vol = vol.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in