Heerlijk nieuw theaterspektakel: De Vergeten Twentse Lente

Johanna ter Steege

Na het overweldigende succes van de voorstelling Hanna van Hendrik, die door meer dan 100.000 mensen bezocht werd, over het boerenverzet en de boerenopstand in Tubbergen in de jaren ’70, brengen dezelfde makers een nieuw theaterspektakel: De Vergeten Twentse Lente uit.

De erfenis van een opstand

Een hedendaags Twents dorp wordt verrast door een schitterend geschenk. Het dorp krijgt de beschikking over een erfenis van tientallen miljoenen euro’s. Het is aan de nieuwe burgemeester Fenna (gespeeld door Johanna ter Steege) de taak dit geld te verdelen. Dan blijkt dat de erfenis rechtstreeks te maken heeft met de oorlog, de April-meistaking in 1943. Alle verhoudingen in het dorp komen op scherp te staan. Wie heeft recht op het geld en wie zeker niet? De rust in het dorp lijkt voorgoed verstoord.

Theaterspektakel

Naast initiatiefneemster Johanna ter Steege spelen ook Stefan van de Walle, Laus Steenbeeke, Roosmarijn Luyten, Lucretia van der Vloot en Rabbi Jallo de hoofdrollen in dit unieke locatietheater. In totaal staan elke avond meer dan 50 personen op het podium

Het verhaal speelt zich af in drie levensgrote decors, waaronder een dorpsstraat. Het publiek beweegt zich van het ene toneelbeeld naar het andere.

Twents én Nederlands

Helge Slikker en Boudewijn de Groot schreven en componeerden de nummers voor deze bijzonderen voorstelling. De Vergeten Twentse lente wordt gespeeld in zowel het Twents als Nederlands en is te zien vanaf 26 april 2023 tot half juni op Vliegveld Twenthe, in totaal 45 voorstellingen. Voor meer informatie en tickets: De Vergeten Twentse Lente.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in