Filmtip: ‘Plus que jamais’, ofwel hoe wil je leven én sterven?

'Met een van de beste seksscènes in de recente cinematografische geschiedenis.'

Door Ella Vermeulen
plus que jamais

Vanaf vandaag in de bioscoop: ‘Plus que jamais’ ('Meer dan ooit') met twee dertigers in een aangrijpende film over doodgaan in de kracht van je leven. Dat één van hen inmiddels echt overleed, geeft de film extra diepte.

Op zoek naar antwoorden

Hélène, een 33-jarige Parisienne, is gelukkig getrouwd met Matthieu. Maar wanneer bij haar een zeldzame longziekte wordt geconstateerd staat hun leven op de kop. Op zoek naar antwoorden stuit Hélène op een Noorse blogger die ernstig ziek is en zijn situatie eerlijk en met humor beschrijft. Aangetrokken door zijn verhaal en de prachtige Noorse natuur besluit Hélène om hem op te zoeken.

Vicky Krieps (Phantom Thread), Bjørn Floberg (Kingsman: The Secret Service) en Gaspard Ulliel (Juste la fin du monde) spelen de hoofdrollen in Plus que jamais van Emily Atef, de regisseur van het veelbekroonde 3 Days in Quiberon. Voor acteur en fotomodel Gaspard Ulliel, die in januari overleed na een ski-ongeval, was het zijn laatste filmrol.

De film kreeg ronkende recensies van onder andere The Hollywood Reporter ('Een film over leven, ondanks de dood') en Indie Wire: 'Atef sluit af met een van de beste seksscènes in de recente cinematografische geschiedenis.'

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in