Dystopie Ahoy! Er is nu al een tweede seizoen van Arcadia besteld

Arcadia
© KRO-NCRV

De kijkcijfers smaken overduidelijk naar meer

Nadat het eerste seizoen van Arcadia vorige week van start is gegaan, bevestigt KRO-NCRV nu al dat er een vervolg komt op de serie. De opnames van het tweede seizoen starten dit najaar.

De Nederlands-Vlaamse fictieserie speelt zich af in een samenleving met burgerscores: Arcadia. Hoe hoger je score, hoe beter je leven. 

Vorige week werd de fictieserie, geregisseerd door Tim Oliehoek, lovend ontvangen door pers. NRC schrijft: ‘in Arcadia is over ieder visueel detail nagedacht’, terwijl de Volkskrant spreekt over ‘eindelijk een onvervalste dystopische scifi-serie van de Lage Landen’.

Veronica Superguide noemt Arcadia ‘een intrigerend toekomstdrama, dat geloofwaardig is door de sterke cast’. De eerste aflevering van Arcadia werd bijna 700.000 keer bekeken en op NPO Start en NPO Plus is de serie sinds de première al ruim een half miljoen keer gestreamd.

Naast de wekelijkse uitzendingen die via NPO Start te zien zijn, is de serie via NPO Plus volledig te “bingen”; 80% van de streaming kijkers heeft één of meerdere afleveringen van de serie dan ook al vooruitgekeken.

Nederlands-Vlaamse cast

De bekende cast van het eerste seizoen bestaat uit Nederlandse en Vlaamse acteurs, waaronder Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Aus Greidanus, Melody Klaver, Ellie de Lange, Gene Bervoets, Wim Opbrouck, Lynn van Royen en Natali Broods. De cast van seizoen twee wordt op een later moment bekendgemaakt door KRO-NCRV. Het eerste seizoen van Arcadia is nog tot en met 7 mei elke zondagavond om 20:20 te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start. Via NPO Plus is de achtdelige serie al volledig te bekijken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in