Dope Girls wordt de vrouwelijke opvolger van Peaky Blinders

Kate Meyrick Dope Girls
© Getty Images

Ditmaal zijn het gevaarlijke vrouwen die de touwtjes in handen nemen.

Voor de BBC wordt een serie gemaakt over de opkomst van de Londense nachtclubscene in de jaren twintig van de vorige eeuw, met een focus op vrouwelijke hoofdpersonen. Volgens een bericht van Deadline zou de sfeer ervan in lijn liggen met Peaky Blinders, de succesvolle serie over de opkomst van een criminele familie in Birmingham na de Eerste Wereldoorlog.

Dope Girls

De nieuwe serie zou Dope Girls gaan heten, naar een boek met dezelfde titel van Marek Kohn. Hierin wordt ingegaan op het ontstaan van de nachtclubs in Londen en de opkomst van drugs die daarmee gepaard ging. Voor de serie worden fictionele karakters en verhaallijnen aan deze geschiedenis toegevoegd.

Powervrouw

Kate Meyrick Dope Girls
© Getty Images

Volgens Deadline zou de 42-jarige alleenstaande moeder Kate Meyrick (die heeft echt bestaan, ze staat op de openingsfoto met haar kinderen en hier in het midden) centraal staan in de serie. Zij opent een reeks nachtclubs en met behulp van haar criminele familie wordt ze de gevaarlijkste vrouw van Londen. Haar nachtclubs bieden volgens het bericht plaats aan vrouwen om “te dansen, seks te hebben en drugs te gebruiken met wie ze maar willen”.

Nog even geduld

De serie wordt geproduceerd door het bedrijf Bad Wolf, dat eerder verantwoordelijk was voor de fantasyreeks His Dark Materials en nu in gesprek zou zijn met potentiële partners wereldwijd. Later dit jaar zou worden gestart met filmen, maar wanneer de serie te zien moet zijn, is nog niet bekend.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in