Designer Michael Barnaart viert 125 jaar Escher met unieke items

Door Ella Vermeulen
Escher Michael Barnaart
© Michael Barnaart

Het is 125 jaar geleden dat kunstenaar (en meester in wiskundig gezichtsbedrog) M.C. Escher (1898-1972) is geboren. Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis bezitten de grootste Eschercollectie ter wereld en vieren dit jubileumjaar met verschillende tentoonstellingen. In samenwerking met deze musea heeft modeontwerper Michael Barnaart accessoires ontworpen.

Escher Vlinders 1950
© Escher Vlinders 1950

De Vlinders-broche is een knipoog naar het werk 'Vlinders' uit 1950 van M.C. Escher. Dat heeft Michael vertaald naar geometrische vlinders.

Michael Barnaart
© Michael Barnaart

Het gouden exemplaar staat centraal en daaromheen proberen soortgenoten van de vlakvulling los te vliegen, waardoor een dynamisch beeld ontstaat. Elke broche heeft een uniek nummer en komt in een cadeaudoosje. De prijs van de broche is € 39.

Michael Barnaart
© Michael Barnaart

Pied-de-poule (ook bekend als houndstooth) is een eeuwenoud archetypisch textielpatroon. Voor het sjaalontwerp heeft Michael het dessin vervormd, als ode aan de revolutionaire vlakvullingen en optische illusies van Escher, waardoor het dessin lijkt te bewegen. De sjaal is verkrijgbaar in twee kleurcombinaties: zwart-wit en nachtblauw met roest. De prijs van de sjaal is € 99.

De collectie is verkrijgbaar in de Michael Barnaart-boetiek in Den Haag, via www.michaelbarnaart.com en in de museumwinkels van het Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in