De Avondshow met Arjen Lubach begint weer!

De Avondshow met Arjen Lubach

Het is en blijft razend knap om een satirische nieuwsshow te maken op basis van het nieuws (en de waan) van de dag. Arjen Lubach moest er maandenlang van bijkomen, maar is vanaf vanavond weer vier keer per week te zien, vlijmscherpe analyses, slecht zichtbare problemen en inspirerende gasten incluis.

Nieuwssatire

Lubach ziet zijn eigen programma overigens niet als talkshow. "Het stomme is dat het zo omschreven wordt, omdat het een van de enige categorieën is die Nederland heeft. Daar zit je al snel in als je praat op televisie." Lubach typeert De Avondshow liever als "late night nieuwssatire". Of "eigenlijk een geschreven komedieshow".

Loopgravenoorlog

Hij gaat de uitdaging dus weer aan, ondanks het verzuurde politieke klimaat dat hij eerder als 'nogal explosief' omschreef in de Volkskrant. "Voor je het weet ben je óf fascist óf je demoniseert. Dat komt natuurlijk mede door een groep fanatieke online-opiniemakers. Als je twintig jaar geleden die boosheid voelde, moest je in een partijkrantje op zoek naar een bijeenkomst. En dan stond je in een zaaltje met twintig gelijkgestemden. Vervolgens besloot je een opinieartikel te sturen naar een tijdschrift, om vervolgens twee weken te wachten op plaatsing. Nu zet je je computer aan en sta je met je laarzen kniediep in een politieke loopgravenoorlog."

De Avondshow met Arjen Lubach, maandag tot en met donderdag rond 22.10 uur op NPO 1.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in