Angela Groothuizen is de Geest van het Heden in Scrooge Live!

Het wordt dol op z'n Dickens, op 11 december in Dordrecht.

Door Ella Vermeulen
Angela Groothuizen

Paul Groot en Owen Schumacher, onder meer bekend als het duo achter Koefnoen, zijn beiden te zien in Scrooge Live. Dat maakte Omroep MAX maandag bekend. Ook André van Duin en Angela Groothuizen spelen op 11 december mee.

Groot is Scrooge

Groot krijgt de titelrol in Scrooge Live, de live-vertolking van de boekklassieker A Christmas Carol van Charles Dickens. Dat verhaal gaat over een botte gierigaard die door verschillende geesten wordt bezocht en langzaam tot inkeer komt.

 

Scrooge Live 2022
© Omroep Max

Schumacher verkleedt zichzelf als vrouw voor de rol van Frederique Holywell. Tegelijkertijd is de rol van Bob Cratchit, de enige werknemer van gierigaard Scrooge, ditmaal juist voor een vrouw geschreven. Voor de gelegenheid heet zij nu Bobbie Cratchit, gespeeld door Maaike Martens. Edo Brunner speelt haar man Hugo.

Tineke en Angela

Tineke Schouten verschijnt verder als Geest van het Verleden, terwijl Groothuizen de Geest van het Heden mag spelen. Van Duin en Janny van der Heijden duiken op als collectantenduo. Roué Verveer is dit jaar de verteller.

Dickens in Dordt

Scrooge Live werd in 2020 voor het eerst georganiseerd in Dordrecht. Het muziekevenement kan worden gezien als een kerstvariant op The Passion, het live-evenement dat ieder jaar rondom Pasen wordt gehouden. De editie van vorig jaar in Leeuwarden werd door 1,9 miljoen mensen bekeken. De nieuwste editie vindt opnieuw plaats in Dordrecht.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in