5 redenen waarom je Ted Lasso wilt kijken

De leukste serie van het moment is terug met een derde (en laatste!) seizoen.

Ted Lasso

Het is de populairste en waarschijnlijk ook meest gelauwerde komedie van de laatste jaren, maar in Nederland kijkt nog bijna niemand naar Ted Lasso.

Daar is een duidelijke reden voor: de serie is van Apple TV+ en dat kijken we nou eenmaal nog niet en masse. Maar voor iedereen met een smart-tv is er makkelijk aan te komen, de streamer is niet duur en biedt bovendien proefabonnementen. Dus is het toch echt tijd om aan Ted Lasso te beginnen en wel om deze vijf redenen.

1 – Het is feel-gooder dan feel good

In de kern gaat Ted Lasso over een Amerikaanse footballcoach die naar Engeland komt om een voetbalteam aan te voeren. Ook al weet hij niets van voetbal. Maar dat is alleen maar in de kern. In werkelijkheid gaat de serie om een beetje lief zijn voor elkaar, voor elkaar én jezelf zorgen, met een flinke nadruk op het belang van geestelijke gezondheid. En dat in een hartverwarmend, soms romantisch en altijd grappig jasje.

2 – De vrouwen zijn er eigenlijk de baas

AFC Richmond, de club waar het allemaal om draait in de serie, wordt gerund door een regelrechte powervrouw. Rebecca heeft de club in haar scheiding ‘cadeau’ gekregen en wil de club eerst met de grond gelijk maken, voor ze zich bedenkt dat succes óók goede wraak is. De serie mag dan gaan om een coach en zijn elftal, mooi wel dat het de vrouwen in dit verhaal zijn die de show stelen. Van Rebecca (gespeeld door West End-icoon Hannah Waddingham) tot de leuke Keeley (Juno Temple).

Rebecca Ted Lasso
© Apple TV+

3 – Het is de perfecte combi tussen Amerikaanse en Britse humor

De schrijvers zijn Amerikanen en Britten door elkaar en zelfs hoofdrolspeler Jason Sudeikis is geen ‘volbloed’ Amerikaan. Nou ja, dat is hij wél, maar hij spendeerde een aantal jaar van zijn vroege carrière in Nederland, bij Boom Chicago in Amsterdam. Dat betekent dat hij begrijpt hoe het leven in ‘Europa’ is en de serie nooit te Amerikaans wordt. Maar ook niet te Brits. Het blijkt een gouden combinatie, gezien de 11 Emmy’s die de serie al won voor twee seizoenen.

4 – Het gaat over voetbal op een niet-storende manier (waardoor je eventuele mannelijke huisgenoot misschien ook wat sneller mee wil kijken)

Ja, het gaat over een voetbalclub die moet presteren, en er wordt in gevoetbald. Er is genoeg te halen voor de vaste Eredivisiekijker, zullen we maar zeggen. Maar tegelijkertijd is Ted Lasso ook diep géén voetbalserie, maar een heerlijke dramedy over de onderlinge relaties tussen coach en spelers, eigenaar en PR-vrouw, fans en materiaalmannen. Sla deze serie dus niet over als je niet van voetbal houdt, want dan mis je echt iets.

Ted Lasso
© Apple TV+

5 ­– Je weet waar je aan begint, drie seizoenen en klaar

Het verhaal van Ted Lasso kent drie seizoenen, hoe succesvol de serie ook is. Dus je weet ook dat je na 34 afleveringen (van circa een half uurtje) helemaal klaar bent. Er wordt wel gepraat over spin-offs, mocht je niet klaar zijn om Ted en co. los te laten trouwens. En die kans vinden wij toch best groot, want het is gewoon een heerlijke serie die ook in Nederland een groot publiek verdient.

Je vindt Apple TV+ hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in