Bewonder de mooiste (en beroemdste) tassen bij 'Bella dalla testa ai piedi'

Bewonder de mooiste (en beroemdste) tassen bij 'Bella dalla testa ai piedi'

Tassen, schoenen en hoeden van Italiaanse ontwerpers, gedragen door beroemdheden als Sophia Loren, Ursula Andress, Carla Bruni, Angelina Jolie, Lady Gaga en vele anderen: je ziet ze op de tentoonstelling Bella dalla testa ai piedi (Mooi van top tot teen).

De tentoonstelling met prestigieuze modellen damestassen vormt een reis door de Italiaanse modetraditie vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden.

Alleen de naam al...Italië is het modeland bij uitstek; de Italiaanse stijl is wereldwijd bekend. Ook beroemdheden zijn dol op Italiaanse mode. De tentoonstelling Bella dalla testa ai piedi (het klinkt alleen al prachtig) bevat tassen, schoenen en hoeden van beroemde Italiaanse ontwerpers, afkomstig uit de collectie van het museum Fondazione Sartirana Arte in de stad Pavia.

Lees ook: Fotograaf onthult de reden waarom Liz Taylor Sophia Loren niet kon uitstaan

Van Barbra Streisand tot Nancy ReaganNa de Tweede Wereldoorlog genoten Italiaanse ontwerpers bekendheid, zoals Andrea Pfister, die in de stad Vigevano de mooiste tassen ontwierp. Zijn creaties voor beroemdheden als Raquel Welch, Nancy Reagan, Barbara Streisand, Julia Roberts, Elton John en Rudolf Nureyev kregen grote bekendheid in de jaren 80.

BewonderenOp de tentoonstelling zijn onder meer een satijnen fuchsia tas van Angelina Jolie te bewonderen, een pompoentas van Julia Roberts, een paarse kikkertas van Lady Gaga, een rode schoudertas met veren van Sophia Loren en een leren tas met papagaaienveren van Gala, de vrouw van Salvador Dalì.  

InformatieWanneer: 17 maart - 23 aprilWaar: Wolwevershaven 9, 3311 AV te Dordrechtwww.dordtspatriciershuis.nl