• Cultuur

'Wat me raakt in haar werk is dat het ademt, alsof ik een hart hoor kloppen'

Door Ella Vermeulen
 Barbara Nanning

Barbara Nanning is Kunstenaar van het Jaar 2023

Het nieuwe jaar moet nog beginnen, maar is alvast een groot talent rijker. Uit acht finalisten is glaskunstenares Barbara Nanning als Kunstenaar van het jaar 2023 gekozen. Ze heeft inmiddels de trofee mogen ontvangen die hoort bij de titel. Op de tweede plaats eindigde Theo Jansen, gevolgd door Claudy Jongstra en Sam Drukker. Op de vijfde t/m achtste plaats eindigen respectievelijk Rob Voerman, Erwin Olaf, Zoro  Feigl en Ana Oosting.

Deze acht kunstenaars voeren ook de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars aan, de lijst waarin jaarlijks de honderd meest gewaardeerde Nederlandse beeldend kunstenaars zijn opgenomen.

Kunstwerk Barbara Nanning

Het panel en publiek waren weg van het werk van Nanning. "Een glaskunstenaar in Nederland is al zeldzaam, maar wat Barbara maakt is werkelijk prachtig. Haar ontwerpen zijn modern en toch tijdloos," zo zei iemand.

Een ander vulde aan: "Wat me raakt van haar werk is dat het ademt, net alsof ik een hart hoor kloppen."

En ook: "Ik vind het licht, dat in de stukken zelf lijkt te zitten, maar tevens ook uitstraalt heel bijzonder en prachtig!"

Foto's (c) Barbara Nanning, kijk voor het werk van de andere genomineerden op Kunstenaar van het Jaar 2023

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in