6 lekkere gins voor een alcoholvrije Gin and Tonic

6 lekkere gins voor een alcoholvrije Gin and Tonic

Zo wordt Dry January meteen een stuk leuker.

Maandag Mocktail, anyone? De kop van het jaar is eraf, we staan nog overeind en natuurlijk gaan we die alcoholpauze van Dry January volhouden!

Om toch het happy hour G&T gevoel te creëren hebben we – met het nodige enthousiasme – alcoholvrije gins voor je getest. De naam is eigenlijk niet correct, om gin te mogen heten moet een drank volgens de wet minimaal 37,5% alcohol bevatten.

6 lekkere gins voor een alcoholvrije Gin and Tonic

Alcoholvrije gin is wel gedestilleerd, maar bevat geen alcohol. Het wordt daarom een kruidendestillaat genoemd. Maar Kruidendestillaat & Tonic (K&T) bekt niet zo lekker, vandaar dat we ons deze poëtische vrijheid veroorloven. Hiermee halen we februari vást ?

Fluère

Fluère, wat 'stromen’ in het Latijn betekent, is een gedistilleerde drank met natuurlijke extracten (€ 23). De basis bestaat uit oliën van jeneverbes, lavendel, koriander en citroenschil. Hij is er ook een verrassende framboosblend. Heerlijk om te mixen met een premium tonic of om mee te experimenteren op het gebied van mocktails.

Zero Zero 24 

Hooghoudt weet een dingetje of twee over distilleren, en heeft nu ook een eigen alcoholvrije variant op de G&T: met jeneverbes, lavendel en vlierbloesem en een bloemige en kruidige smaak. Dat het van Nederlandse bodem komt, is natuurlijk óók leuk.

6 lekkere gins voor een alcoholvrije Gin and Tonic

No Ghost in a Bottle

Ginger Delight van No Ghost in a Bottle is het eerste Belgische alcoholvrije distillaat op basis van planten. Het bevat geen suiker, geen alcohol en geen zout. Ginger Delight is lekker met tonic, maar ook met gingerale.

Seedlip Spice 94

Deze 'non-alcoholische spirit' (zo noemen de puristen het zelf) komt door de botanische kruiden zó dichtbij de smaak van echte gin, dat het met tonic erbij net lijkt alsof je een klassieke G&T drinkt. Seedlip Spice 94 bevat onder andere tonen van kardemom, citroen en grapefruit. Dit maakt het de perfecte basis voor een kruidige cocktail.

6 lekkere gins voor een alcoholvrije Gin and Tonic

Loopuyt Virgin

Dit is een heel lekker ingrediënt voor een G&T, euh, K&T met een mooie balans tussen kruiden en citrustonen. Je proeft nootmuskaat, koriander en kardemon die ondersteund worden door sinaasappel en grapefruit – echt een aanrader voor mocktails.

Pentire Adrift

Pentire is een botanische alcoholvrije gedistilleerde drank, gemaakt van unieke planten afkomstig van de kust van Noord-Cornwall. De belangrijkste botanicals zoals Rock Samphire, Sage, Pentire-plantenmix, Citrus en Cornish zeezout, geven deze drank zijn unieke smaak. Cheers! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in