5 nieuwe spellen om gezellig mee om de tafel te gaan zitten!

Qua thema's is de natuur trending op spellengebied.

Door Ella Vermeulen
bordspellen

Hou je van bordspellen en zoek je nog een leuk nieuw spel om de feestdagen mee op te fleuren, dan zijn dit vijf aanraders waarmee je uit de voeten kunt. Allemaal anders, maar met als overeenkomst dat de natuur als thema trending is op spelletjesgebied.

Help gas en kolen de wereld uit!

Gigawatt
© Gigawatt

Hoe actueel wil je het hebben? In Gigawatt speel je tegen elkaar én tegen de deadline van 2050. Winnaar is degene die zijn gas- en kolencentrales het snelst heeft vervangen voor duurzame bronnen. Dat is nog niet zo makkelijk, het spel is zo gemaakt dat zelfs de meest fanatieke milieuactivist zal gaan twijfelen of ie niet toch nog even snel een kerncentrale moet plaatsen.

Op avontuur door Sherwood Forest

robin hood
© Robin Hood

Robin Hood is uitgeroepen tot 'Beste Familiespel vanaf 10 jaar' bij de verkiezing Speelgoed van het jaar. Het is een verhalend spel in hoofdstukken en het ziet er prachtig uit: je loopt met je staande houten fiches door het verhaal.

Natuurgebied inrichten

Cascadia
© Cascadia

Cascadia heeft 'Beste Familiespel 2022’ gewonnen bij Spiel des Jahres én de Nederlandse Spellenprijs. Het brengt natuur, tactiek en puzzelen samen om een gevarieerd natuurgebied te creëren dat leefbaar is voor de verschillende dieren in  dit spel. Leuk is dat het een vriendelijk spel is waarin je elkaar niet serieus kunt dwarsbomen. Je kunt het ook in je eentje kunt spelen en met aangepaste spelregels kunnen ook jongere kinderen meedoen.

Moderne dierentuin

Ark Nova
© Ark Nova

Ark Nova is de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs in de categorie Experts. In dit strategische bordspel voor 1 - 4 spelers met een leeftijd vanaf 12+ jaar bouw je verschillende dierenverblijven en steun je de natuurbescherming door middel van projecten over de hele wereld. Goed om te weten: qua speelduur kan het zich meten aan Monopoly #avondvullend

Filmen op de savanne

wild serengeti
© Wild Serengeti

Wild Serengeti is puzzelen, tactisch denken en strategie ontwikkelen. Je dingt als regisseur mee naar het uitbrengen van een documentaire over de savanne en kunt elkaar daarbij helpen en dwarszitten. Het spel telt slechts zes rondes, er vinden meerdere migraties plaats waarin dieren zich verplaatsen over de landkaart en er zijn veel variaties, zodat je het keer op keer kunt spelen zonder dat het gaat vervelen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in