5 klassieke concerten met een twist!

5 klassieke concerten met een twist!

Música Temprana? Daar krijg je het heerlijk warm van! 

Zul je zien, wil je in december naar een mooie voorstelling, is alles uitverkocht. Daarom nu alvast een paar tips die zeer de moeite waard zijn, als je houdt van een bijzondere avond in het theater.

Música Temprana

De Misa Criolla is een van de meest geliefde Argentijnse composities. Sterren als José Carreras, Mercedes Sosa en Plácido Domingo maakten het werk wereldberoemd.

5 klassieke concerten met een twist!

Maar de wonderlijke mix van volksmuziek, katholicisme en klassieke muziek komt in de uitvoering door Música Temprana pas echt goed tot zijn recht. Dit sprankelende gezelschap weet de energie en passie van de volksmuziek die aan de basis ervan ligt echt tot leven te brengen.

Tickets: Muziekgebouw aan 't IJ

Metropole Orkest + Khalid Izri

Het Metropole Orkest en multi-instrumentalist Khalid Izri vieren Yennayer, het Amazigh Nieuwjaar, waarmee in heel Noord-Afrika de culturele identiteit van de Imazighen (Berbers) wordt geëerd.

5 klassieke concerten met een twist!

Khalid Izri heeft als 'stem van de Imazighen' een bijna mythische status in de Amazigh-cultuur. De muziek voor zijn prachtige liedjes put hij uit de rijke berbertraditie en hij weet als geen andere traditionele en moderne thema’s met elkaar te verweven. Samen met het Grammy-winnende orkest brengt hij zijn zachte en rustgevende melodieën en krachtige en impactvolle teksten.

Tickets: Muziekgebouw aan 't IJ

Romantiek en drama

Van de bijna volmaakte schoonheid bij Brahms en Mahler, via The Five Elements van Tim Kliphuis en Italiaanse avonden met Valentina Peleggi naar meesterwerken van Tsjaikovski en Sibelius en de wereldpremière van Tsoupaki’s Perasma. Dat komt in december allemaal langs bij het Residentie Orkest Den Haag

Concertgebouw

5 klassieke concerten met een twist!

Het is een hele zit, maar je moet 'm eens in je leven ondergaan: Carl Orffs Carmina Burana, in het Concertgebouw (2 en 3 december). Voor een wat ingetogener aanbod tippen we de kerstconcerten in het Concertgebouw.

Händels Messiah

Eerdere uitvoeringen van Händels Messiah onder leiding van Johannes Leertouwer kregen de allerhoogste lof. 'Glanzende juwelen gezet in koor- en orkestgoud', schreef de pers.

Het nieuw Philharmonisch Orkest Utrecht biedt vier prachtige solisten, een klein barokorkest, een kamerkoor met 16 zangers in een intieme, joyeuze kerstsfeer, kortom; een Messiah om ieder jaar te horen en nooit meer te vergeten.

Van 14 tot en met 23 december in heel Nederland, tickets via de speellijst

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in