5 (bijna) kant-en-klare kerstdiners voor een gourmet maaltijd thuis

Geen supermarktstress, toch een heerlijk kerstdiner.

Door Ella Vermeulen
kerstdiner

Het is een van de weinige leuke dingen die we aan de coronatijd hebben overgehouden: een kerstbox met daarin een restaurantwaardig diner dat je makkelijk thuis kunt maken. Ook dit jaar is de keuze weer reuze, of je nu gaat voor Eko, Vega of Cook like a Chef.

De Lindenhoff Kerstbox

Thuis aan tafel als in restaurant de Kas? Dat kan met het exclusieve 3-gangen kerstdiner van Chef Jos Timmer van Restaurant de Kas – het met een groene Michelin ster en tot drie keer bekroond beste groente restaurant van Nederland. Hij heeft een feestmenu bedacht dat de Lindenhoff levert en je zonder veel moeite zelf in elkaar zet.

De Kerstkrat

Alle ingrediënten in de kerstbox van De Krat zijn duurzaam geteeld, komen uit Nederland en zijn door De Krat met zorg en aandacht geselecteerd. Het kerstmenu van De Krat is niet moeilijk, héél goed voor te bereiden door een duidelijke kookplanning en staat lekker snel op tafel. De Krat is elk jaar snel uitverkocht, dus wees op tijd met bestellen. 

Hello Fresh

Hello Fresh biedt drie opties aan: een traditionele kerstbox (met een feestelijk 4-gangen diner), een vegetarische kerstbox (met een feestelijk 4-gangen diner) en een gourmetbox met 8 recepten. Alle boxen hebben een exclusieve inhoud, die helemaal past bij een kerstdiner.

De Familiebox

In De Familiebox zit een uitgebreid 4-gangendiner voor 4 tot 6 personen in de categorie klassiek kerstdiner: denk eendenbout en hertenrollade.

Cook like a Chef

Via Cook like a chef bestel je het hele jaar 4-gangenmenu’s voor thuis. Daarbij is er een steeds wisselend aanbod. Iedere 10 weken kun je het menu van een andere sterrenchef bestellen. Voor december heb je de keuze uit twee menu's:

4-gangenmenu de Librije *** Het menu van Jonnie & Thérèse Boer: te bestellen vanaf november tot en met februari. Op het menu staat o.a. rauw gemarineerde zalmforel, zeeduivel, lamsnek en de welbekende losgeslagen appeltaart. Er is ook een vegetarische variant met zoetzure quinoasalade, auberginevlaai en bloemkoolhart. Bijpassend wijnarrangement vanaf € 66,25.

4-gangenmenu Kerstmenu Een speciaal 4-gangen kerstdiner met een gang van alle deelnemende restaurants. Niet voor niets het '10 sterren kerstdiner'.  Te bestellen tussen 5 december 2019 en 5 januari 2020, op weekeinden, kerstdagen en oudjaar. Met o.a. kabeljauw, bresse kip, kwarteltournednos en de befaamde losgeslagen appeltaart. Dit bijzondere kerstmenu kost €79,50 p.p.

Ook veel lokale restaurants bieden een maaltijdbox aan, dat kan eveneens een optie zijn om op een makkelijke manier toch lekker te eten deze kerst. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in