15 manieren het voorjaar te vieren

15 manieren het voorjaar te vieren

Het Is Vandaag Officieel Lente!

Puristen mogen dan de wat vroeger vallende meteorologische lente aanhouden, voor de meeste mensen begint vandaag het voorjaar pas echt: 21 maart, zonnetje...

15 manieren het voorjaar te vieren

...babygeitjes en lammetjes, bollen die de grond uitknallen – hoe vier je het nieuwe seizoen eens in stijl?

 1. Ga naar buiten, een eindje wandelen of fietsen. Coronaproof, picknick mee, lekker zitten aan het water of in het bos – een mens heeft niet zoveel nodig om zich een beetje gelukkig te voelen.
 2. Pak elke dag een kwartiertje zon: dit is het seizoen om vitamine D te tanken.  
 3. Niets zo verkwikkend als eens even lekker schoonmaken. Ramen open, opruimen, verse bloemen neerzetten, het is meteen een heel ander gezicht.
 4. Er zijn al heel snel weer verse asperges en nieuwe aardappeltjes. En de aardbeien en frambozen worden betaalbaarder!
 5. Bellen blazen is en blijft leuk in het zonnetje en is een prima training voor je longen (zeker als je corona hebt gehad).
 6. Happy hour? Dit is het moment om je hot cocktails in te ruilen voor weer eens een crispy Chablis, nieuwe champagnes, koele Pouilly Fumé of frisse Riesling dan wel Grüne Veltliner.
 7. Volgende week begint de zomertijd, wat ga je eens met dat uur extra doen?
 8. De meeste tuincentra hebben inmiddels een vorm van buitenverkoop geregeld en anders is het mogelijk te winkelen op afspraak. Ook grote supermarkten hebben momenteel buitenplantjes. Het is ongekend wat een paar schalen viooltjes, narcissen en andere kleurige bloemen kunnen doen voor de aanblik van je balkon of terras.  
 9. Het ziet er naar uit dat we een vrij droge, zonnige en warme lente krijgen. Dat is te danken aan hogedrukgebieden die - net als voorgaande lentes - de komende maanden ons land aandoen. Leg de blouses met korte mouwen dus maar alvast vooraan!
 10. Omdat er nog niet zo veel uitkomt, is dit een goed moment om als niet-plantenkenner te leren herkennen wat er om je heen groeit en bloeit zonder je overweldigd te voelen. Daarvoor zijn handige happs, zoals PlantNet, PictureThis, iNaturalist, PlantSnap en Plantifier.
 11. Ook als je geen groot tuinier bent, kunt je een kruidentuintje aanleggen: het kan al in een bloembak. Dit is het moment om basilicum, peterselie, munt en ander lekker groens te zaaien, om er de hele zomer plezier van te hebben.  
 12. Mochten je goede voornemens inmiddels zijn gesneuveld, geen beter seizoen om ze een doorstart te geven dan het voorjaar!
 13. Voor wie houdt van mindfulness: zoek op YouTube eens op Spring Equinox Meditation.
 14. Lees João Almino's 'Raadselen van de lente', dat zich afspeelt in 2011, toen er sprake was van een Arabische lente, een mooi verhaal over jezelf verliezen in een andere tijd en onmogelijke liefdes.
 15. Het grote salade, tabouleh en poke bowl seizoen begint weer. En op de heel mooie dagen kan de BBQ best worden gebruikt. Plaidje erbij, niets meer aan doen! 

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in