Wat is 'flat ageing' en waarom is het een opwindende trend?

Flat aging vrouw krullen geel vrolijk

Weer jong willen zijn is een kansloos verlangen, maar je jong voelen? Dát kan wel. 

'Dames ... Laat niemand je wijsmaken dat je over je hoogtepunt heen bent.” Michelle Yeoh (60) sprak tijdens haar Oscarspeech over 'flat aging', een begrip dat de redactie Nouveau al jaren omarmt.

Flat aging 

Bij 'flat aging' draait het niet om de klok proberen terug te draaien en weer dertig te lijken, maar om je looks omarmen, jezelf goed te verzorgen en optimistisch in het leven te staan. Niet tobben maar wandelen, niet faceliften, maar lachen en vooral vol zelfvertrouwen in het leven staan.   

Generatie X

De flat agers van nu zijn de kinderen van de sixties die veel welvaart, maar ook veel veranderingen hebben zien langskomen. Hun jeugd zal veelal nog vrij traditioneel zijn geweest, deze levensfase zijn ze digitaal, ondernemend en nemen ze verantwoordelijkheid voor hun gezondheid, waardoor ze vaak fit zijn en een goede conditie hebben.

Voor deze groep is leeftijd als een chronologisch concept niet meer zo relevant, omdat leeftijd hen niet zo definieert als eerdere generaties: je bent simpelweg nergens te oud of te jong voor. En dat is best een bevrijdende gedachte.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in