Videoland maakt nieuwe docu over autistische Kees Momma

Kees Momma en ouders

Het was negen jaar geleden televisie waar vrijwel iedereen het over had: de serie Het Beste voor Kees, waarin de autistische Kees Momma werd gevolgd. De reeks schetste een eerlijk, aangrijpend en soms ook grappig beeld van hoe het is om autistisch te zijn en wat voor wissel een (volwassen) autist in huis trekt op zijn gezinsgenoten.

Nieuwe documentaire

Op Videoland is vanaf zondag 2 april de nieuwe documentaire Kees Vliegt Uit te zien. Het is het vervolg op de serie Het Beste Voor Kees. Voor de nieuwe reeks is Momma, bekend van zijn liefde voor modeltreinen en tekenen, opnieuw gevolgd door documentairemaakster Monique Nolte.

Op eigen benen

De inmiddels 57-jarige Momma woont nog bij zijn ouders, maar die zijn met 92 en 89 jaar al aardig op leeftijd en beginnen daarom wat ouderdomskwaaltjes te vertonen. Het is voor hun zoon dus tijd om te leren op eigen benen te staan, maar vanwege alle prikkels in de buitenwereld is dat voor de autistische Momma niet zo gemakkelijk.

Stap naar zelfstandigheid

Nolte wil met de documentaire aandacht vragen voor ouders van kinderen met een beperking en hoe zij omgaan met zaken als uit huis gaan. "Hoe pak je de stap naar zelfstandigheid aan en hoe maak je je los van elkaar?"

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in