Valentijnsdag? Maak je niet te druk met deze 5 tips

14 februari kan ook gewoon een normale dag zijn.

Valentijnsdag hart

Voel jij de druk van Valentijnsdag? Dan ben je niet alleen. Elk jaar weer gaan we in drommen in overdrive om snel een attent cadeau te vinden voor ons lief. Of voelen we ons extra alleen omdat we single zijn.

Vijf tips om het een beetje gezellig en realistisch te houden vandaag.

1 – Tijd voor een beetje perspectief.

Vraag je eens af wat Valentijnsdag eigenlijk voor jou betekent? Zie je het als een commerciële dag die is verzonnen door kaartenfabrikanten? Vergeet dat dan ook op de dag zelf niet als je geen kaart/bloemen/chocola bezorgd krijgt. Pas als je er wél echt om geeft, en je partner dat ook echt weet, hoef je er gewicht aan te hangen.

2 – Single? Niet getreurd.

Dat het toevallig 14 februari is, maakt je situatie niets anders dan die van anderen. Maak van deze 14e juist een momenten om je zegeningen te tellen. Het single leven heeft zijn voor- en nadelen net als het leven met een partner. En die hebben ook niet allemaal een droom-Valentijnsdag (en wíllen dat misschien ook helemaal niet).

3 – Niet single? Valentijnsdag is geen test.

Stiekem tóch teleurgesteld als je van je partner niets krijgt? Onthoud dat Valentijnsdag geen test is van of iemand wel genoeg van je houdt. Dat moet 365 dagen per jaar worden bewezen, niet op deze ene gekke dag.

4 – Single en zin in Valentijn? Denk aan anderen.

Geen partner maar wel zin om uit te pakken met Valentijn? Het is natuurlijk onzin dat je alleen een relatie hebt als je een romantische partner hebt. Je beste vriendin, je buurvrouw, die ene lieve collega… als je wil trakteren op de 14e, hoeft dat niet aan een lover te zijn.

5 – Niet single en zin om de liefde te vieren?

Dat is natuurlijk ook helemaal prima. Je kunt Valentijnsdag prima inzetten om je relatie te versterken. Door een date te plannen. Door eens goed stil te staan bij wat jullie aan elkaar hebben. En door dit uit te spreken. Maar dat kan bijvoorbeeld ook op je jubileum. Of op een random woensdag.

Laat je niet gek maken, willen we maar zeggen. Morgen is het weer gewoon de vijftiende.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in