Docu Corrie: als je man een vrouw wordt, waar blijf jij dan in de relatie?

Docu Corrie: als je man een vrouw wordt

Corrie’s partner Ashley is in transitie van man naar vrouw. Ze vraagt zich af in hoeverre ze haar partner kan volgen in de transitie, want in de relatie moet haar partner er ook voor Corrie zijn en niet alleen met zichzelf bezig zijn.

Geslachtstransitie

In de KRO-NCRV 2Doc kort: Corrie, onderzoekt regisseur Marieke Widlak hoe er wordt omgegaan met de grote verandering van een geslachtstransitie binnen een liefdesrelatie. Widlak brengt een ode aan de kracht van de liefde, voor de ander en voor jezelf.

Tekortgedaan

Door de transitie voelt Corrie zich tekortgedaan en lucht haar hart bij haar beste vriendin Jet, die haar aanmoedigt ook aan zichzelf te blijven denken. Gedwongen door de situatie gaat Corrie op zelfonderzoek.

Schone lei

De crisis in Corrie’s leven biedt haar de mogelijkheid om met een schone lei te beginnen. Verborgen gebreken en sluimerende verlangens tot zelfontplooiing komen plotseling boven drijven. De transitie van Ashley brengt het stel uiteindelijk dichter bij elkaar, op een manier die vóór de verandering niet mogelijk was geweest.

Corrie ging tijdens het Nederlands Film Festival 2022 in première en is te zien op vrijdag 17 maart om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO2.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in