Vergeet vasten, calorieën tellen heeft het meeste effect als je wilt afvallen

calorieën tellen app

Niet spannend, niet sexy, niet nieuw, wél resultaat.

Vasten is de afgelopen jaren erg in zwang geraakt als populaire manier om af te vallen. Maar wat betreft een onderzoeksteam van de prestigieuze Johns Hopkins Universiteit kunnen alle eetschema's de kast in. De beste manier om gewicht te verliezen is het goeie ouwe calorieën tellen, zo blijkt uit een studie van zes maanden die net is gepubliceerd in het Journal of the American Heart Association.

Wanneer je eet maakt niets uit

De timing van je maaltijden is niet relevant als het aankomt op de hoeveelheid gewicht die iemand over langere tijd verliest. Kleinere porties eten die minder calorieën bevatten is de sleutel om af te vallen. Intermittent Fasting kan op zich wel helpen het aantal calorieën wat je binnenkrijgt terug te dringen en je bewuster te worden van wat je eet, maar gewoon calo's tellen zonder je te houden aan dagdelen waarop je wel of niet eet is even effectief.  

Handige calorieëntellers

Er zijn talloze apps die kunnen helpen met bijhouden hoeveel calorieën je binnen krijgt. Het effect zit ook een deel in bewustwording: je schrikt je af en toe een ongeluk als je ziet wat er in bepaalde voedingsmiddelen zit. 

Een van de betere is de Eetmeter van het Voedingscentrum, die ook meteen aangeeft of je wel alles binnenkrijgt wat je op een dag binnen zou moeten krijgen. MyFitnesspal staat ook goed bekend, net als Lifesum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in