Soms doen de zuiderburen ons blozen (maar informatief is het wél!)

perzik seks erotiek

'Wat is jouw ultieme masturbatietip?'

Praten over seks is niet altijd makkelijk, maar toch kan er online zomaar een community ontstaan waarin men nuttige tips aandraagt, zonder dat het meteen porno wordt.

Wet January

'Wat is jouw ultieme masturbatietip?' Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 37.000 Vlamingen op Instagram, waarop haar tijdlijn vlot gevuld werd met tips om nog meer te genieten van een orgasme. Het gaat van Anaïs Nin tot buttplugs en bedspeeltjes.

"Er zijn nog steeds Vlamingen die zeggen: ‘Ik masturbeer niet’. Of: ‘Ik vind het maar niks’," zegt Uwe in Het Laatste Nieuws. 'Dat vind ik zó treffend. Want soloseks draait om veel meer dan klaarkomen. Het gaat om jezelf volledig ontspannen, met jezelf in verbinding treden en zelfliefde."

Nachtkastjeskampioenen

En wat zijn nu, zeg maar, de kampioenen onder de hulpstukken voor soloseks?  "Luchtdrukvibrators zijn enorm populair", bevestigt Uwe. "De bekendste is de Satisfyer. Er bestaat er ook eentje van Belgische makelij, en die heet ‘Jouvence’. Ik heb ze alle twee. Het systeem is hetzelfde, maar Jouvence is next level. Ik noem het de Satisfyer op steroïden. (lacht) Een andere vibrator die vaak genoemd wordt, is de Magic Wand." Good to know, met het oog op Valentijn.

Zonder is óók leuk

Ze is overigens geen voorstander van bij elke poging tot zelfbediening een apparaat uit het nachtkastje te halen: "Het hangt ervan af wat je eruit wilt halen. Ben je op zoek naar een snelle ontlading? Pak dan je favoriete speeltje erbij. Heb je behoefte aan verwennerij of wil je in tune komen met jezelf? Dan kan je alle extraatjes eens achterwege laten."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in