Paul de Leeuw: 'Ik gooide Glorix over de macaroni'

Paul de Leeuw
© Brunopress

In het aprilnummer van Nouveau gaat Wies voor Wies goes Ageless in gesprek met Paul de Leeuw over zijn struggles met diëten. Voor Paul is er ooit zelfs een fles Glorix aan te pas gekomen om overtollige calorieën buiten de deur te houden.

Glorix macaroni

Hoewel het Paul inmiddels lukt een gezonde levensstijl aan te houden, deelde hij met Wies dat hij aanvankelijk ging voor een iets drastischere aanpak. “Ik kon vooral bakken met overgebleven macaroni leegeten. Die gooide ik daarom weg en om te voorkomen dat ik er ’s nachts in de vuilnisbak naar op zoek ging, deed ik er Glorix overheen.”

9 kilo lichter

Inmiddels wordt de Glorix in huize De Leeuw alleen nog voor schoonmaken gebruikt, want met behulp van een trainer heeft Paul het roer om kunnen gooien. “Onder begeleiding van een trainer ben ik sinds een jaar aan het trainen en heb ik ook mijn voeding aangepast. Ik ben nu al zo’n 9 kilo afgevallen. Ik ben nog steeds te dik, maar ik heb het wel iets meer onder controle.” Zijn gouden tip om een gezond gewicht te behouden? “Gematigd drinken en niet om half elf ’s avonds denken dat je nog een zak chips hebt verdiend.”

Prutsen voor de spiegel

Op de vraag of diëten voor mannen anders is dan voor vrouwen deelt Paul een onzekerheid over het dragen van een pak. “Het is voor iedereen anders. Met Guus Verstraete deelde ik bijvoorbeeld een vrees voor gala’s met black tie, omdat we nooit wisten of we ons bovenste knoopje wel dicht zouden krijgen. Daarom mis ik hem ook zo enorm. Nu sta ik voor een première in m’n eentje voor de spiegel te prutsen.”

Loretta Schrijver
© Nouveau

De volledige Wies goes Ageless met Paul lees je in het aprilnummer van Nouveau.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in