Ook Janny van der Heijden doet de #stofslofchallenge

Door Ella Vermeulen
Janny van der Heijden en Nhaan

Doe je ook mee?

Tegen de ziekte van Alzheimer bestaat helaas nog geen geneesmiddel. Daarom is onderzoek erg belangrijk. Team Alzheimer heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie, uitgevoerd door het Alzheimercentrum Amsterdam.

Zeeman wil hier graag een bijdrage aan leveren en steunt de strijd tegen Alzheimer met de verkoop van stofsloffen. Klinkt onbekend in de oren? Voor mensen met de ziekte van Alzheimer kan een ‘stofslof’ de normaalste zaak van de wereld zijn. De gestreepte schoonmaakslippers van de textielketen staan symbool voor de verwarring waar mensen met de ziekte van Alzheimer elke dag mee te maken krijgen.

Speel mee met de #stofslofchallenge

Op Zeeman’s social media-kanalen (Instagram & TikTok) vind je de #stofslofchallenge. Iedereen die meedoet kan zelf ervaren hoe het voelt om eenvoudige en dagelijkse dingen door elkaar te halen óf niet te kunnen benoemen. Lukt het jou om ieder voorwerp dat je ziet goed te benoemen zonder de tekst die er staat hardop voor te lezen? Vals spelen is geen optie, want de camera van je telefoon legt iedere poging vast.

Kasper Figee (Zeeman): “De volledige winst van de verkoop van onze stofsloffen gaat naar het Alzheimercentrum Amsterdam. Dat is hard nodig, want er is nog altijd geen medicijn. Daarom hebben de stofsloffen voor deze keer niet de laagst mogelijke prijs.”

Prof. Dr. Yolande Pijnenburg, neuroloog en directeur van het Alzheimercentrum: “Dementie heeft een enorme impact op degene die het heeft en zijn/haar naasten. Maar voordat dementie ontstaat, begint de ziekte al in de hersenen. Die leidt niet alleen tot geheugenverlies, maar ook tot moeite met praten, het doen van alledaagse dingen en veranderd gedrag. Om de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie te kunnen behandelen, of liever nog te voorkomen, onderzoeken we wat er misgaat in de hersenen. Door betere opsporing en begrip van hersenziekten die leiden tot dementie, hopen we bij te dragen aan de oplossing.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in