Maakt het tijdstip van je work-out iets uit? Ja!

vrouwen workout fitness
© Getty Images

Wat is jouw optimale sportmoment?

De een staat vroeg op om meteen een work-out af te werken, de ander gaat 's avonds na het avondeten hardlopen of naar de sportschool. Wie het beste af is? Dat ligt eraan.  

Groot onderzoek

Volgens onderzoekers van de Universiteit Leiden die meer dan 80.000 mensen boven de 40 onderzochten, is het in ieder geval af te raden om 's nachts te sporten. Tussen middernacht en zes uur 's ochtends bevindt het lichaam zich in de rust- en herstelmodus. Ga je je dan toch in het zweet werken, dan loop je meer risico op hart- en vaatziektes en beroertes.

Timing is alles

Het beste sport je tussen acht en elf uur in de ochtend en bij voorkeur rond elf uur. Dat geldt vooral voor vrouwen omdat zij 's ochtends meer buikvet zouden verbranden. Mannen daarentegen kunnen juist beter 's avonds gaan. Dan zijn ze minder vermoeid, verbranden ze meer lichaamsvet en hebben ze een lagere bloeddruk en cholesterol.

Optimaal sportmoment

Diabetici kiezen vanwege hun bloedsuikerspiegel dan weer het beste voor de middag voor een work-out. Wil je vooral spieren trainen dan kun je daar het beste in de namiddag aan werken. Zo is er voor iedereen dus een optimaal sportmoment en dat is zeker niet per se de vroege ochtend.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in