Jacqueline van Lieshout helpt je te ontwijnen!

Jacqueline van Lieshout helpt je te ontwijnen!

Wil je minderen of stoppen met alcohol, lees dan metéén door.

Jacqueline van Lieshout is de drijvende kracht achter Ontwijnen®, een online programma waarmee je tijdelijk of langer alcoholvrij leeft, om daarna bewuster te kiezen voor de rol die alcohol in je leven speelt.  

"Ik stopte op 22 juli 2016 met alcohol drinken," zegt Van Lieshout. "Niet omdat ik onder een brug lag of de flessen in de sokkenlade verstopte. Een 'gewone gezellige borrelaar' zoals iedereen om mij heen. Met een mooi leven, succesvol, alles erop en eraan.

'Zo klaar met de katers, futloos zijn en er constant maar mee bezig zijn'

Het stoppen was een spontaan besluit, maar het kwam wel uit mijn tenen. Zo klaar met de katers, futloos zijn en er constant maar mee bezig zijn. Ofwel met de gedachte: 'nu even niet' of het uitkijken naar een avond met veel wijn. Ik wilde heel graag eens ervaren hoe een fit, alcoholvrij leven eruit zou zien." 

Jacqueline van Lieshout helpt je te ontwijnen!

Jacqueline: "Ik wist niet hoe lang ik geen alcohol zou drinken, ik bekeek het per dag en deed het helemaal alleen. Langzaam maar heel zeker begon de spreekwoordelijke waas voor mijn ogen (waarvan ik niet wist dat die er zat toen ik nog dronk) te verdwijnen en werd ik mij bewust van de grote rol van alcohol in onze wereld. Voor mijzelf en voor alle volwassenen om mij heen.

'Ik had geen idee dat het zo'n effect had gehad op mijn gezondheid'

Het is overal en altijd, wanneer we blij zijn, verdrietig, gestrest, boos of wanneer het 'gezellig moet zijn'. Ik had geen idee dat het zo'n effect had gehad op mijn gezondheid, mentaal en fysiek en hoe waanzinnig goed en sterk ik mij voelde zonder. Het ging echter helemaal niet zonder slag of stoot en daarom heb ik Ontwijnen® ontwikkeld."

Vanaf nu vlogt Jacqueline exclusief voor Nouveau over haar ervaringen met Ontwijnen®. "Mijn missie is mensen inspireren om te kiezen voor een tijdelijk of langer alcoholvrij leven en je daarbij te helpen," zegt ze.

Jacqueline van Lieshout helpt je te ontwijnen!

"Daarvoor heb ik twee boeken geschreven en verschillende online programma's ontwikkeld. Zodat je het niet alleen hoeft te doen, ik je kan helpen bij alles wat je tegenkomt en je ontdekt hoe geweldig het kan zijn. Niet om te zorgen dat je iets nooit meer doet, maar je veel bewuster gaat kiezen voor de rol van alcohol in je leven."

Foto's (c) Jacqueline van Lieshout

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in