Is een neti pot iets voor jou?

Is een neti pot iets voor jou?

Alles over het hippe neuskannetje.

Het zal wel iets te maken hebben met de voortdurende verslaggeving over het coronavirus, maar opeens duiken er links en rechts neti potjes op. Het betreft hier een kannetje voor een neusspoeling dat al eeuwen wordt ingezet bij hooikoorts, allergieproblemen, verstopte holten of verkoudheid. Je spoelt er op een redelijk simpele en natuurlijke manier de neusholten mee schoon.

Je vult het kannetje met lauw water met een schep zout (reken een tl op 250 ml). Dan houdt je hoofd horizontaal (sommige mensen doen het liggend in bed met een bakje eronder, andere hangen even boven de wastafel) en giet rustig het water in je bovenste neusgat.

Omdat de neusholten achterin met elkaar verbonden zijn, komt het water er vervolgens door het andere neusgat weer uit. Intussen kun je gewoon door je mond blijven ademen. Wisselen van neusgat, even voorover buigen om goed 'leeg te lopen', rustig snuiten en klaar.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in