Dry January, goed idee of no way?

Dry January, goed idee of no way?

Must of modegril, de alcoholische pauze is hot. 

Dry January is uit Engeland komen overwaaien en wil zeggen dat je de maand januari bewust droog staat. Geen Druppel Alcohol. Het is een manier om wat kersverse kerstkilo's weg te werk én om je weer even bewust te worden van wat en hoeveel je drinkt.

De effecten van helemaal niet drinken merk je snel: je slaapt beter en dieper en wordt uitgeruster wakker, als je een beetje let op wat je eet val je af en na de eerste cranky momenten kikkert je humeur ook op: stemmingswisselingen krijgen minder kans.

Verder knapt je huid ervan op, bespaar je geld en geeft het een heel lekker gevoel om te merken dat je zonder kunt. Het inspireert al snel om eens te kijken wat er nog meer gezonder zou kunnen in je leven.

Je kunt in je eentje een maand stoppen, maar ook met Ik Pas, een initiatief waar je gratis aan kunt meedoen. Je krijgt dan toegang tot een app met onder andere extra informatie, steun en lotgenotencontact. Op Oudjaarsavond hadden zich al 24.200 mensen aangemeld voor Dry January 2020.

En wat als je nu toch een feestelijk moment hebt waarop normaal gesproken alcohol wordt gedronken? Dan kun je altijd nog terugvallen op mocktails, alcholvrij bier en alcoholvrije wijn. Het is het experiment waard, alleen al om eens te merken wat het met je hoofd en je lijf doet.

Foto's (c) iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in