• Dry January

Dít zijn de 3 beste Dry January podcasts (voor als je even een dipje hebt)

Dry January

Hou vol, het gaat voorbij!

Begint de wilskracht om alcoholvrij het einde van januari te halen wat te tanen? Soms kan een goede podcast je weer moed geven en inspireren om het toch vol te houden. We tippen er drie.

Wat wil je drinken?

In 'Wat wil je drinken?' praten oud-playboy hoofdredacteur Jan Heemskerk en Jacqueline van Lieshout van Ontwijnen over alles wat meezit en tegenvalt. In deze podcasts krijg je allerlei tips die te maken hebben met stoppen en volhouden. Ook nodigen ze diverse bekende en onbekende gastsprekers uit. Zo vertelt Dan Karaty zijn verhaal en een maag,- lever- en darmarts vertelt waarom ze baalde van haar eigen alcoholgebruik.

Eerlijk over alcohol

In de podcast 'Eerlijk Over Alcohol' praat Koos van Plateringen met bekende én onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt. Waarom zijn zij minder gaan drinken, of zelfs gestopt, en wat heeft deze beslissing voor impact gehad op hun leven en gezondheid. Zoals Koos zegt: "Stoppen met alcohol is niet zo moeilijk. Nuchter leven is een stuk ingewikkelder."

Alcohol Alarm

Begin dit jaar, naar aanleiding van Tournée Minérale, lanceerde Evi Heyndrickx haar podcast 'Alcohol Alarm' met als doel de taboes rond alcoholverslaving, maar ook van een alcoholvrij leven te doorbreken. De Belgische sociale duizendpoot vertelt In haar podcast (STOPcast) openhartig over haar eigen ervaringen en er schuift geregeld een BV’er (Bekende Vlaming) aan of een specialist: informatief en humorvol.

PS We hebben nog véél meer Dry January tips en verhalen voor je

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in