De zomertijd komt eraan, zó mis je dat uur wat minder

vrouw gordijnen zonlicht
© Getty Images

Met deze simpele stappen heb je minder last van de zomertijd.

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 maart gaat de zomertijd in. De klok gaat een uur vooruit en veel mensen missen dat uur: het betekent korter slapen en wennen aan het feit dat het op een ander moment dag wordt. Vooral voor de biologische klok van avondmensen zijn de eerste dagen (voor sommigen houdt het effect weken aan) na het ingaan van de zomertijd vaak niet fijn.

Nu al doen

Weet je dat je altijd even moet schakelen als de zomertijd is ingegaan, neem dan nu al maatregelen en vanaf vandaag minimaal een kwartier eerder naar bed en sta tien minuten of een kwartier eerder op. Meteen de gordijnen opendoen, hoe meer daglicht je meteen naar het opstaan krijgt, maar ook gedurende de dag, hoe beter. Zet je zonnebril alleen op als het echt nodig is en bouw 's avonds je schermtijd eerder af. hou dit de komende dagen vol, dan zal je zien dat je een stuk minder last hebt van het uur dat je volgend weekend moet inleveren.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in