De waarheid over goed eten: de Broodje Jaap podcast!

Door Ella Vermeulen
De waarheid over goed eten: de Broodje Jaap podcast!

Informatief, inspirerend en vermakelijk!

In deze tijd vol voedselverwarring en online gekakel is I'm a Foodie een baken van goede informatie en lekkere recepten voor wie gezond wil eten. Op het platform delen diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers (lees: mensen die écht verstand van zaken hebben) hun kennis over gezonde voeding.

Het platform komt eens in de twee weken ook nog eens met een nieuwe podcast en we tippen het Broodje Jaap, gemaakt met prof. dr. ir. Jaap Seidell,  hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Hij bespreekt de invloed van inflatie op voeding en de gezondheidsverschillen die dat kan veroorzaken. Aflevering twee gaat over 3D geprint voedsel. In de derde podcast gaat het over hoe supermarkten je naar een gezondere keuze kunnen nudgen. En het vierde Broodje Jaap gaat over ultrabewerkt voedsel, wat om meer nuance vraagt dan het nu vaak krijgt. Je vindt de podcasts hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in