De beste zonbescherming is spotgoedkoop

zonbescherming zomer zon
© Getty Images

Je kunt dus lekker doorsmeren nu het zonkracht 6 is.

Het is lekker weer, maar dat betekent ook: zonkracht 6, waarin je vrij snel verbrandt. Alle reden om je goed in te smeren, dus.

Nu zie je door de keuze in crèmes, sprays en milks vaak amper nog de factor en kun je je afvragen of een zonproduct van over de 200 euro nu echt beter is dan een wat goedkopere variant.

Beste koop en Best getest

Niet dus. Test Aankoop bekroonde de octocryleen-vrije zonnemelk van Zenova tot het beste koopje en de beste geteste zonnecrème met SPF30. In totaal zijn er 17 producten in deze categorie getest in onafhankelijke laboratoria.

De zonnebrand van Zenova is koraalvriendelijk, vrij van microplastics, vegan én rijk aan vitamine E. Daarbij is de tube ook gemaakt van minimaal 50 procent gerecycled plastic. En dankzij een vernieuwde samenstelling is hij ook geschikt voor élk huidtype. Wellicht daarom verkoos Test Aankoop het product tot Beste Koop én Beste van de test. Je vindt 'm in de Action voor € 4,79.

Zó smeer je goed

Voor je armen en benen heb je zo’n 4 eetlepels nodig, en voor je romp (voor en achter) ook nog eens 2 eetlepels. Voor je gezicht ga je uit van minimaal een halve eetlepel.

Gebruik liever een milk dan een spray waarvan je de nanodeeltjes kunt inademen.

Na twee uur even bijsmeren. Dat geldt ook voor als je gezwommen of erg getranspireerd hebt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in