• Lifestyle

Wies over Ultherapy: "Na 3 maanden merkte ik dat mijn huid steviger en strak was geworden"

Wies over Ultherapy: "Na 3 maanden merkte ik dat mijn huid steviger en strak was geworden"

"Het gaat niet om tijdelijke verfraaiing, maar om onderhoud," was het eerste wat mijn cosmetisch arts tegen mij zei toen ik bij haar kwam. Ik had een afspraak gemaakt voor wat botuline toxine hier en daar en misschien ook wel een filler. "Wil ik best voor je doen," zei ze, "maar als je echt een mooie huid wilt hebben die lang jong blijft, dan moet je voor een huidverbéterende behandeling gaan. Daarmee maak je pas echt verschil. Denk aan een laserbehandeling of een andere therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van Energy Based Devices."

Zo heten - weet ik inmiddels - de apparaten waarbij door contact met de huid energieoverdracht plaatsheeft, met als doel een strakkere, stevigere of egalere huid. Ik was 43 en sloeg het advies in de wind, want ik had me zo ‘verheugd’ op een botuline toxine-behandeling, waar deze arts juist zo goed om bekend stond.

Inmiddels zijn we 12 jaar verder en weet ik hoe ontzettend gelijk mijn cosmetisch arts destijds had. Sterker nog, als ik - als healthy aging expert - een workshop geef over leuk ouder worden, geef ik als eerste de tip mee om op tijd met een huidverbeterende behandeling te beginnen, een die het onderhuidse bindweefsel stimuleert om collageen aan te maken.

Een behandeling die dat als geen ander doet is Ultherapy®. Toen ik er twee jaar geleden over hoorde, ben ik me erin gaan verdiepen en heb toen besloten om een afspraak te maken.

In het begin vond ik het eng, maar dat bleek totaal ongegrond. Het is een superveilige behandeling waarbij de arts, dat kan ook huidtherapeut zijn, met een ultrasound-apparaat over je gezicht glijdt. Hierdoor worden de weefsels in de diepere lagen van de huid verwarmd.

Die warmtepuntjes (coagulatiepunten, red.) stimuleren het lichaam om collageen en elastine aan te maken, waardoor de huid op een natuurlijke manier strakker en steviger wordt. Precies waar destijds mijn cosmetisch arts het over had. Met botuline toxine en fillers bereik je dat niet. Daarmee kun je wel tijdelijk rimpels opvullen of verzachten maar ze verbeteren de huid niet

De behandeling duurde bijna 2 uur en was niet geheel pijnloos, maar goed te doen. Het fijne is dat er geen hersteltijd is, waardoor je meteen weer aan de slag kunt. Het resultaat laat wel een tijdje op zich wachten. Dat komt omdat het even duurt voordat er nieuw collageen wordt aangemaakt. Daar moest ik als ongeduldig persoon aan wennen, maar na een maand of drie merkte ik dat mijn huid steviger was geworden. Precies op de plekken waar ik het nodig had, net boven mijn kaaklijn. En het mooie is dat ik er nu na 1,5 jaar nog steeds plezier van heb. Het werkt dus ook preventief. Het onderste deel van mijn wangen is op een natuurlijk manier voller en strakker dan voorheen.

Kijk voor meer informatie op Ultherapy Behandeling 

Informatie: UltherapyFacebook: Ultherapy_NLInstagram: Ultherapy_nl

Wies Verbeek

Wies Verbeek