Wies laat zich renoveren voor heel veel geld

Wies laat zich renoveren voor heel veel geld

Een prijs in de staatsloterij; alleen al van de gedachte knapt Wies zienderogen op.

Regelmatig fantaseer ik over de Staatsloterij. Dat ik opeens te horen krijg dat ik een paar miljoen gewonnen heb. En wat ik dan zou doen. Het huis van mijn dromen kan ik inmiddels uittekenen, zo vaak heb ik erover nagedacht. Het is een moderne Pippi Langkous-villa, inclusief veranda, met in de tuin ruimte voor twee geiten en een paar kleine varkentjes. Na het huis en nog wat leuke cadeaus voor anderen kom ik al snel op mijn cosmetische droom. Ik word fantastisch, lees maar.

Ik ga drie weken naar een zonnig oord waar een heel team van specialisten voor mij klaar staat; de beste cosmetisch artsen, plastisch chirurgen, huidtherapeuten en dermatologen. Ze zijn vanuit de hele wereld overgevlogen. Samen bekijken we van top tot teen wat er allemaal moet gebeuren. Alle oneffenheidjes over mijn hele lichaam worden weggewerkt; elk stukje huid wordt bekeken, spatadertjes worden opgespoten, pigmentvlekken en steelwratjes worden weggelaserd. Mijn cellulitis wordt aangepakt met een ingenieus apparaat, het duurste ter wereld maar ook het enige dat werkt. Het huidoverschot op mijn knieën en ellenbogen (nu blijft het gewoon een half uur overeind staan als ik eraan trek) worden subtiel weggeknipt en strakgetrokken. Mijn borsten worden iets gelift met een niet-operatieve behandeling.

Lees ook: Wies heeft een haat-liefde verhouding met de zon: 'Ik word bloednerveus van al die zonschade-terreur'

Over mijn hals en gezicht wordt het langst vergaderd. De nieuwste technieken worden besproken en er wordt heel nauwkeurig bekeken wat voor mij het best is. Ik krijg een kleine, uiterst subtiele facelift. Bijna niet te zien, maar toch, mijn hals en gezicht zien er net iets minder geplooid uit. De huid wordt een paar keer gelaserd en hier en daar wordt een ietsie pietsie filler en botox in gespoten.

Tussen alle behandelingen door krijg ik huidverstevendige lichaamsbehandelingen zoals een bindweefselmassage, thermage, coolsculpting, gezichtmaskers en helende baden. Van een personal trainer leer ik de beste oefeningen voor mijn lichaam. En als ik even moet rusten worden mijn nagels gelakt, mijn wenkbrauwen geëpileerd en mijn haar geknipt door de kapper van Jennifer Aniston.

Totaal herboren, stralend en uitgerust kom ik thuis. Ieder jaar ga ik een weekje terug voor een kleine beurt.

Er zijn natuurlijk net iets meer verantwoorde doelen waar je je geld in kunt stoppen. Een nobel project in een ontwikkelingsland, om maar wat te noemen. Maar hé, in mijn fantasieën maakt dat allemaal niks uit. Laat mij maar oppervlakkig dromen. Daar knap ik enorm van op.

Wies Verbeek

Wies Verbeek