• Lifestyle

Wies blogt: "Ik zou graag een dag willen ruilen met een ‘hotter than my daugther’- moeder"

Wies blogt: "Ik zou graag een dag willen ruilen met een ‘hotter than my daugther’- moeder"

Wies Verbeek (53) kan soms wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken. Zelfs nu ze al in de vijftig is.

“Moet je dat nou eens zien,” zegt mijn vriendin en ze wijst naar een vrouw van begin 50 met een veel te kleine fluorescerende Micky Mouse-bikini. We liggen op het strand in Griekenland te gluren naar alles wat voorbijkomt.

Altijd een leuke bezigheid tijdens de vakantie en goed voor je ego: ja, het kan dus altijd erger. “O my god,” antwoord ik, “dat vet puilt er van alle kanten uit.” Maar de Mickey Mouse-vrouw lijkt er niet mee te zitten, sterker nog, ze loopt vol trots langs de branding te paraderen.

Zo'n kort rokje dat haar billen er onderuit komen

‘s Avonds, als we op het terras zitten en we verdergaan met onze favoriete hobby, zien we 2 Engelse meisjes van – pak ‘m beet – 20 jaar langslopen. Ze hebben zich helemaal opgetut, klaar om de wereld te veroveren.

Het ene meisje heeft zo’n kort rokje aan dat haar billen er onderuit komen. Ze kan het hebben, dat wel, maar charmant is wat anders. Te meer omdat haar huid nogal pukkelig is en ze een tatoeage heeft die op een grote moedervlek lijkt, maar waarschijnlijk iets anders moet voorstellen.

Het andere meisje heeft een kanten naveltruitje aan. Leuk als je slank bent, maar bij haar komt er een heel dikke Michelinband onderuit. Haar korte broekje snijdt in haar forse bovenbenen. Het ziet er dus best opmerkelijk uit, maar de meisjes stralen van geluk en kijken uitdagend om zich heen.

Geef mij wat van die trots

Hoe fijn moet het toch zijn om zo zelfverzekerd te zijn? Dat je altijd denkt dat je er fan-tas-tisch uitziet en van mening bent dat anderen dat ook vinden. Hetzelfde heb ik wanneer ik naar zangprogramma's kijk en kandidaten zie die supervals zingen, maar er zelf van overtuigd zijn dat ze Whitney Houston herself zijn.

Ik ben er jaloers op. Geef mij wat van die trots. Hoe oud moet je worden, wil onzekerheid weggaan? Oké, het is al een stuk beter dan vroeger, maar van mij mag er nog wel wat zelfvertrouwen bij.

Tijdens hardlopen vraag ik me af of ik nog een kort broekje aankan. Bij Zara denk ik bij elk kledingstuk dat ik aandoe: kan dat nog wel op mijn leeftijd? Ik wil per se niet als een vijftiger overkomen die zo graag nog hip en jong wil doen.

Niet dat ik nou continu bezig ben met wat anderen van mij vinden, maar een beetje meer trots zou fijn zijn.

Wat maakt het uit hoe je eruitziet als je zelf van mening bent dat je supersexy en mooi bent?

Laat mij maar een dagje ruilen met een Hotter Than My Daughter-kandidaat. En dan zou ik meteen willen denken dat ik mijn werk verbluffend goed doe. Zo briljant dat het eigenlijk raar is dat niet iedereen mij wil hebben.

Wies Verbeek

Wies Verbeek