Wies blogt: "Dit is dus de beste anti-ageing-tip ever:"

Wies blogt: "Dit is dus de beste anti-ageing-tip ever:"

Nouveau in samenwerking met Lancaster

Blogster Wies Verbeek is dé anti-ageing expert van Nouveau. Voor haar ‘Wies goes Ageless’ gaat ze altijd op zoek naar de beste tips & tricks. Toen ze hoorde van een nieuw Lancaster Sun-product, gebaseerd op anti-ageing-ingrediënten, belde ze naar Nicole de Maar, Sun en Skincare specialiste bij Lancaster. Zij weet alles over zonprotectie.

Wies: Hoe ouder ik word hoe meer schuldgevoel ik heb als ik in de zon zit. Vroeger lag ik onbezorgd met zo’n zilver-reflex scherm en een fles slaolie naast me te bakken. Nu ben ik al bang dat de rimpels in mijn gezicht schieten als ik 20 minuten op de fiets zit. En het erge is, het is nog een gegronde angst ook. 

Prangende vragen

Gelukkig zijn er tegenwoordig goede zonnebrandproducten, maar ik vind het nog steeds verwarrend wat ik het best kan gebruiken. En, niet onbelangrijk: ik word al zo moeilijk bruin, als ik ga smeren blijf ik helemaal wit. En nu is wit misschien het nieuwe bruin, maar mij staat een tintje toch echt veel beter. 

Hoe krijg ik dat voor elkaar met zonnebrandmiddelen? Ik bel met mijn prangende vragen naar Lancaster’s Nicole de Maar:

Allereerst vraag ik me af wat het verschil is tussen een verzorgende dagcrème met factor 30 en een zonnebrandcrème met factor 30 én verzorgende bestanddelen. Anders gezegd: Is een dagcrème net zo beschermend en een zonneproduct net zo verzorgend?

Daar is Nicole heel resoluut in: ‘Een dagcrème met welke factor dan ook, is géén zonnebrandmiddel. Je kan het prima in de winter gebruiken of als je even buiten komt. Maar als je echt de zon in gaat, moet je een zonneproduct gebruiken.

De SPF-factor in een dagcrème biedt wel bescherming tegen UVB-, maar bijna nooit tegen UVA-stralen. Ideaal is om een zonnebrandmiddel te gebruiken met verzorgende bestanddelen. Dat gaat de eerste tekenen van veroudering tegen.’

Hoe zat het ook alweer met UVA en UVB?

UVB stralen zorgen ervoor dat je huid verbrandt als je je niet beschermt tegen de zon.

UVA stralen dringen dieper door in je huid waar ze schade aanrichten in het DNA en ervoor zorgen dat je huid veroudert.

Tegen álle schadelijke straling

Wat veel mensen niet weten, is dat de zon ook schadelijk is vanwege de infraroodstraling en het zichtbaar licht. Wanneer je een infraroodlaser gebruikt of in de infraroodsauna zit, kan het licht geen kwaad, omdat de stralen gecontroleerd zijn.

Het infrarood dat de zon uitstraalt, is ongecontroleerd waardoor er vrije radicalen worden gevormd en het collageen wordt beschadigd. Zichtbaar licht kan over-pigmentatie veroorzaken. Daarom zijn alle Lancaster Suncare zonproducten voor het gezicht verrijkt met de Full Light Technology die beschermt tegen álle schadelijke stralingen.

Dat klinkt goed maar hoe zit het met bruin worden? Ik verbrand gelukkig niet snel maar word ook nauwelijks bruin.

Ongeacht welke SPF je pakt, zelfs met de allerhoogste SPF (50+) word je met Lancaster Suncare bruin. Het gaat alleen iets langzamer. Je wordt wel gelijkmatiger en dieper bruin, waar je langer plezier van hebt. Bovendien bevatten veel producten het TAC-complex dat de natuurlijke bruining stimuleert. Hierdoor word je sneller en egaler bruin met minder zonuren.

Kijk, daar heb ik wat aan. Ik krijg van Nicole drie producten opgestuurd die ze echt wat voor mij vindt.  Twee ervan gebruik ik nu drie weken:

Lancaster Sun Control Zonnebrandcrème met Anti-Rimpel werking SPF 30

Inderdaad, een ideale crème voor mij, omdat het een dagcrème en zonnebrand in één is. Scheelt weer een tube of pot. Factor 30 is voor mij prima, zeker nu ik nog veel binnen aan het werk ben. Het fijne is dat de crème hyaluronzuur bevat en anti-oxidanten die de collageenaanmaak stimuleren. Niet dat ik meteen verschil zie, maar het is echt een fijne verzorgende crème die mij ook nog eens het gevoel geeft dat ik onbezorgd van de zon kan genieten.

365 Skin Repair

Een serum dat je iedere avond onder je dag- en nachtverzorging gebruikt. Of dus onder je zonproducten. Dit is echt fantastisch spul, omdat het je lichaam beschermt tegen vrije radicalen zoals luchtvervuiling, stress en andere factoren die het DNA beschadigen. Daarnaast helpt het ook het beschadigde DNA te herstellen.

Dit serum is bedoeld voor het hele jaar door. Ik weet natuurlijk niet of het me al bescherming heeft geboden, maar ik geloof erg in dit product. Ik kom met zoveel vieze lucht in aanraking.

Een derde product dat ik heb gekregen, maar nog niet heb gebruikt, is de Tan Maximizer. Een aftersun die de bruinende werking van zon nog wat langer vasthoudt. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Ik ga over 3 weken op vakantie en dan gaat deze pot natuurlijk mee.

‘O, wat is het leven fijn als de zon schijnt!’

Wies Verbeek

Wies Verbeek